Tabutta Rövaşata

Tabutta Rövaşata

Betimleyen: Tuba KAYA

Kenarları siyah olan dikey dikdörtgen afişin fonunda turuncu renkli Rumeli Hisarı ve pembe gökyüzü var. Rumeli Hisarı’nın uzun kulesi ve etrafındaki irili ufaklı burçlar soluk görünüyor.

Ortada konumlanmış Mahsun (Ahmet Uğurlu) elinde tavus kuşu tutuyor. Bütün renkler solgun, tavus kuşu canlı mavi. 30’larında bir erkek olan Mahzun sağ eliyle hayvanın kanatlarını, sol eliyle de hayvanın ayaklarını tutuyor. Mahsun’un bakışları karşıya odaklanmış. Yüzünde yorgun bir ifadeyle belli belirsiz bir tebessüm var. Kıvırcık siyah saçlı oyuncu kirli sakallı ve bıyıklı. Kazak ve en üstte eski, kahverengi kaban giymiş. Kabanın geniş cepleri var. Neredeyse dizlerine kadar iniyor. Mahsun’un dizden aşağısı afişte görünmüyor.

Sarı gagalı tavus kuşunun gövdesi ve baş kısmı mavi. Yere kadar inen tüylerinin üzerinde yuvarlak göze benzeyen desenler var. Kanatları kapalı.

Afişin en üstünde oldukça ufak ve okunmayan yazılar var. Hemen altında gökyüzüne denk gelen yerde siyah, sadece ilk harfleri büyük, alt alta: “Tabutta Rövaşata” yazılı.  

Afişin altında alt alta, küçük, tümü büyük harflerle ve beyaz: “yönetmen Derviş Zaim” “Tabutta Rövaşata” yazılı. Burada kısa beyaz çizginin altında: “Ahmet Uğurlu, Tuncay Kurtiz, Ayşen Aydemir” ifadeleri yan yana yer alıyor. Bu ifadelerin altında oldukça küçük, okunması zor başka yazılar var. 

Sayfa Görüntüleme : 623