Takva

Takva

Betimleyen: Hülya Gülay OGELMAN

Dikey dikdörtgen afişin fonunda kahverengi tonlarında belirgin olmayan desenler yer alıyor. Afişin alt tarafında sağdan sola Şeyh, Erol, Muharrem, Muhittin, Rauf ve Ali yer alıyor. Ortadaki namaz takkeli, kumral ve kırklarında olan Muharrem, hafifçe soluna dönmüş, başı öne eğik, gözleri yerde ellerini açmış dua ediyor. Muharrem’in sağ elinde iri taşlı bir yüzük var. Diğerleri Muharrem’in arkasında yer almakta. Altmışlarındaki, kır ve gür sakallı Şeyh, koyu yeşil sarık takmış, ellerinde tespihiyle ileriye ciddi bakıyor. Şeyh’in sağ yüzük ve sol serçe parmaklarında yüzükler var. Kumral Erol, sol eli göğsünde soluna bakarken dudaklarını bastırmış. Yirmilerindeki zayıf Muhittin, başı öne eğik, ciddi durmakta. Yeşil sarıklı, kır sakallı Rauf, başını sağına çevirmiş yukarılara bakıyor. Ellilerindeki, yuvarlak ve hafif toplu olan Ali, başını hafifçe soluna çevirmiş ciddi durmakta.

Muharrem ve diğerlerinin arkasında kalan, sayfanın altındaki fonda Arapça yazılar bulunuyor.

Afişin en üstünde ortalı olarak büyük harflerle “TAKVA” yazmakta. Harfler yer yer deforme olmuş kirli beyaz bir duvarı andırmakta. Filmin isminin altında ortalı olarak tırnak işaretleri içinde hepsi küçük harflerden oluşan “ben sadece iyi bir insan olmak istedim.” yazısı, Arapça “Takva” ismi,  iki sıra halinde “Erkan Can”, “Güven Kıraç”, “Meray Ülgen”, Erman Saban”, “Settar Tanrıöğen”, “Engin Günaydın”, “Öznur Kula” isimleri bulunuyor. Afişin ortasında sağda ve solda iki ödül logosu yer almakta. Sağdaki logoda, parantez gibi karşılıklı dışa doğru eğimli olarak duran iki buğday başağının ortasında “42. Antalya Altın Portakal Film Festivali 9 Ödül. En İyi 2. Film. En İyi Senaryo. En İyi Erkek Oyuncu. En İyi Görüntü Yönetmeni. En İyi Sanat Yönetmeni. En İyi Müzik. En İyi Makyaj ve Saç. En İyi Kostüm Tasarımı. En İyi Laboratuvar” yazıyor. Soldaki logoda iki buğday başağının ortasında “2006 Uluslararası Toronto Film Festivali. Swarovski Kültürel Yenilik Ödülü” yazmakta.

Afişin altında iki sıra halinde büyük beyaz harflerle şu yazılar yer alıyor: “Senaryo Önder Çakar Görüntü Yönetmeni Soykut Turan Kurgu Andrew Bird, Niko Müzik Gökçe Akçelik Sanat Yönetmeni Erol Taştan Ses Onur Yavuz Ses Miks Hartmut Teschemacher Işık Kadir Yazıcı Kostüm Ayten Şenyurt Makyaj Nimet İnkaya Yapım Sorumlusu Mehmet Davran”

Sayfa Görüntüleme : 590