Tamam Mıyız?

Tamam Mıyız?

Betimleyen Arif Emre TİRYAKİ

Beyaz, dikey dikdörtgen formatındaki afişte ön planda, kırmızı büyük puntoyla filmin adı, “ Tamam mıyız?” yazıyor. Soldan sağa doğru küçülterek yazıya perspektif havası verilmiş. En üstte siyah, daha küçük puntoyla düz olarak “Taff pictures sunar”,altında “Çağan Irmak’tan “ yazıyor. Yönetmen ismi kırmızı, ek daha küçük puntolu ve siyah. Yazıların tümü büyük harfli… Hemen altında sağda, Temmuz ve İhsan sırtları dönük şekilde arka arkaya… Titanik filmindeki gibi kollar iki yana biçimde pozlanmışlar. Temmuz’ un yana doğru uzattığı sol kolunun üstünde kırmızı renkle, filmde de geçen replik; “İnsan yükü ağırdır demiştin, sen benim kanatlarımsın.” yazıyor. Temmuz’un koltukaltından aşağısı ve sağ kolu görünmüyor. Temmuz ve İhsan, Titanik pozunu yüksek bir yerde, yemyeşil bir ormana doğru dönük vermişler. İkisinin de saçları dağılmış. Rüzgârlı bir hava olduğu hissini veriyor. Ufukta tepeler koyu yeşil, gökyüzü güneş ışığından beyaza dönük açıklıkta. Temmuz’ un vücudu İhsan’ınkini kapatmış. Bu yüzden İhsan’ın ne giydiği anlaşılmıyor. Temmuz, üzerinde İhsan’ı kendine bağlamasını sağlayan kemerleri olan siyah bir yelek, içine gülkurusu kısa kollu bir tişört giymiş. Afişte üstteki yazıdan aşağıya, sprey boya ile yapılmış gibi duran, Temmuz’ un sol elinin üzerini de kapatan kırmızıları olan turuncu bir leke... Sanki kanmış gibi. Bu leke afişin ortasında oyuncu adlarının yazılı olduğu bölüme, sağa doğru uzanıyor. Hepsi büyük harflerle oyuncuların adları üstte: “ Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli” altta: “ Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya, Aslı Enver, Gürkan Uygun”

Afişin alt bölümünde oyuncuların portre fotoğrafları sıralanmış. Fotoğraflar dikdörtgen bir çerçeve içinde uzun dikdörtgenlere bölünmüş alanlarda. Soldan sağa, sol profilden gülümseyen İsmail, yüzü hafif sola dönük tebessüm eden Nilgün Hanım, yine sola dönük kirli sakallı, gülümseyen Temmuz, yanında başı hafif sağa yaslanmış dişlerini göstererek gülümseyen İhsan, hafif sola dönük tebessüm eden Beste, en sağda saçlarının bir kısmı görünen, yazmasının uçlarını omuzlarının üzerinden öne çıkarıp göğsüne doğru salmış gülümseyen Feride Hanım. Aynı turuncu leke, çerçevenin bazı yerlerinde de Temmuz’un portresinin altında da görünüyor.

Portrelerin hemen altında sarı, büyük harf ve puntolarla “ 29 Kasımda Sinemalarda” yazıyor. Aşağıda daha küçük punto ve siyah büyük harflerle film ekibi ve küçük kalın harflerle görevleri yazılmış. Sırayla şöyle: “ Taff pictures sunar ‘ Tamam mıyız?’ , makyaj: Müge Duran Acuner, kostüm: Pelin Aksu, ses kayıt: Hasan Can Erol, idari koordinatör: Mücahit Murat, yardımcı yönetmen: Uğur Karaaslan, sanat yönetmeni: İsmail Durmaz, görsel efektler: Digiflame, kurgu: Bora Gökşingöl, yapım koordinatörü: Engin Acuner, müzik: Aytekin Ataş, görüntü yönetmeni: Gökhan Tiryaki, uygulayıcı yapımcı: Başak Arabacıgil Sözeri, yapımcı: Tims Productions, senarist/yönetmen: Çağan Irmak”

 

Sayfa Görüntüleme : 895