The 9th Life of Louis Drax - Dokuzuncu Hayat

Afişi Betimleyen: Zeynep GÜL

Gri ve mavi arasında soluk bir rengin hakim olduğu afişte başrol oyuncuları boyutları küçülüp birbirlerinin bedenleri üzerine gelecek şekilde yerleştirilmişler. En büyük boyutlarda ama en silik olan Doktor Allan Paskal ( Jamie Dornan) üzerinde doktor önlüğüyle başını yana çevirerek poz vermiş. Sarışına yakın çok açık kumral, dalgalı saçları alnına dökülmüş. Sakallı, burnu düzgün ve yüzüyle orantılı, ince kaşları gözlerine yakın, renkli gözleri afişin soluk renklerinden belirgin değil. 30’lu yaşların ortalarında uzun boylu, geniş omuzlu bir adam. Gövdesine ondan daha küçük boyutlarda Peter’ın ( Aaron Paul) fotoğrafı yerleştirilmiş. O Paskal’ın tam tersi istikamette yan durup o da sağ omzu üzerinde karşıya doğru bakmış. Üzerinde düğmelerini iliklediği bir kot mont var. Peter, açık kumral, orta boylu, alnı şakaklardan açılmaya başlamış ve kaşlarını çattığı için alnında hem enlemesine hem de dikey çizikler oluşmuş. Kirli sakallı, yuvarlak yüzlü, ufak burunlu, otuzlu yaşlarda. Peter’ın gövdesi hizasında çok daha küçük boyutlarda Natalie’nin ( Sarah Gadon) vücudunun tamamının yer aldığı bir kare var. Natalie, diz hizasında, açık renk küçük desenleri olan elbisesinin üzerine koyu renk hırka giymiş. Dehşet dolu gözlerle kollarını iki yana açmış aşağıya doğru bakıyor. Açık sarı saçları omuz hizasında düz kesilmiş. Güneş gözlükleri kafasında, çenesine doğru sivrilen ufak yüzünde dolgun dudakları, ince kavisli kaşları dikkat çekiyor. Louis’in düştüğü uçurumun kenarında duruyor.
Louis Drax’ın ( Aiden Longworth) uçurumdan baş aşağıya düşerken ki anı afişe yerleştirilmiş. Louis, 9 yaşında, uzun boylu, zayıf, sarışın bir çocuk. İki kolunu yana açmış dehşet dolu gözlerle bakıyor. Koyu renk bir pantolon üzerine önünde “89” yazan beyaz bir tişört ve koyu renk hırka giymiş. Afişin sağ üst köşesinde alt alta sırasıyla ” Jamie Dornan, Sarah Gadon and Aaron Paul” yazıyor. Sol tarafta Paskal’ın çene hizasına gelen boşlukta “ UNLOCK THE MYSTERY” yazılmış. Natalie’nin hizasında afişin solunda “ The 9th Life of LOUIS DRAX” altında çok küçük “ BASED ON THE INTERNATIONAL BESTSELLER
SCREENPLAY BY MAX MINGHELLE / A FILM BY ALEXANDRE AJA “ yazıyor. En alttaki oyuncu isimleri teknik ekip ve sponsor firmaların isim ve logoları yer alıyor fakat puntoları silik olduğundan okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 443