The Electrical Life Of Louis Wain- Louis Wain’in Renkli Dünyası

Betimleyen: Emine Kolivar

Kızıl ve sarı meşe yapraklarıyla kaplı bir ormanı arkalarına alan Louis Wain (Benedict Cumberbatch) ve Emily (Claire Foy) birbirlerine yaklaşarak yan yana durmuş, bir fotoğrafa poz verir gibi ileri bakıyorlar. Siyah-beyaz yetişkin bir kedi olan Peter, Emily’nin kucağında. Emily ve Louis’in dizden aşağıları bu yapraklı orman fonunun içinde kaybolmuş, görünmüyor.

Louis, 30’larının sonlarında, uzun boylu, kumral, bıyıklı, açık alınlı, kaşları gözlerine yakın, uzun yüzlü bir adam. Beyaz gömlek, açık mavi kravat ve kurşuni renkte yelek ve pantolonla. Yeleğinin düğmesinden minik cebine saat zinciri uzanıyor. Poz verirken omuzlarını dikleştirip ellerini belinin arkasına almış.

Emily, 30’larının başlarında, ince dudaklı, açık renk tenli, oval yüzlü, ince kaşlı, zayıf bir kadın. Üzerinde açık mavi çizgileri olan koyu mavi bir ceket etek takım var. Dönemin modasına uygun şekilde, dik yakalı ceketin kol manşetlerinden beyaz fisto danteller görünüyor. Eteği yerlere kadar uzun ve kalça kısmında kat kat kabarıklıklar var. Emily, kahverengi saçlarını kabartarak serbest şekilde topuz yapmış. İki eliyle de kucağındaki Peter’i tutuyor.

Geri plandaki orman manzarası sanki bir şişenin dibindeki camın arkasından bakılıyor gibi hafifçe ortaya doğru bükülmüş. Gökyüzü sarı-gri tonlarda.

Afişte yer alan yazılardan okunaklı olanlar şu şekilde:

Üstte sarı harflerle “BENEDICT CUMBERBATCH, CLAIRE FOY”, altta Emily ve Louis’in bacaklarının üzerinde “The Electrical Life of LOUIS WAIN”. Yazı, sanki bir su dalgası gibi aşağıdan başlayıp yukarı doğru eğimlenmiş. “LOUIS WAIN” kelimeleri sarı renkte, ayrıca altında ve üstünde yazının eğimini takip edip ona yön veren iki sıra çizgi var. “The Electrical Life” kelimelerinde ise beyaz renk kullanılmış.

En altta “IN CINEMAS NEW YEAR’S DAY” yazılı.

Sayfa Görüntüleme : 460