The King’s Speech / Zoraki Kral

The King’s Speech / Zoraki Kral

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Açık turuncu bir fona sahip olan dikey dikdörtgen afişte; Kral VI. (altıncı) George (Colin Firth), dış hattı çember şeklinde olan bir mikrofona ağzını ve burnunu yaklaştırmış. Afişin sol üst köşesinde konumlanmış olan George, sağ profilden gözüküyor. George’un tıraşlı yüzünün bir kısmı; gözlerinin altından ve sağ yanağının biraz ilerisinden itibaren gözükecek şekilde, afişe dahil edilmemiş. George’un yüzünün görünen kısmı ve mikrofon, afişin üçte ikisini kaplıyor. Yakınlaştırılmış yüzünün görünen kısımları çok net olduğu için, yüzündeki siyah noktalara kadar en küçük detay belli oluyor. Ucu aşağı eğik burnunun sağ deliği ve üst dudağı, siyah gölge nedeniyle görünmüyor. Sağ yanağının üzerine sarı ışık yansımış George’un, sımsıkı kapattığı dudakları zar zor seçiliyor. Dudağının üstünde ve çenesinin altında hiç kıl yok.

Üst kısmı George’un burnunun hizasından başlamış, alt kısmı George’un çenesinin alt hizasına kadar uzanan mikrofonun çemberi; afişin sağ kısmında, büyük bir yer kaplamakta. Sol arka kısmından görülen ve hafif sola yatık çember mikrofon üstten vidaya benzer kalem kalınlığında bir demir ile tutturulmuş; demirin çok küçük bir kısmı gözüküyor. Mikrofonun içinde, 4 yerinden çembere yay ile tutturulmuş demir bir sekizgen var. Sekizgenin arkasındaki siyah yuvarlak alandan çıkan siyah bir ip yukarı doğru uzanıyor.

Afişin soluna konumlandırılmış ve gri, büyük harflerle yazılmış “’A FILM THAT MAKES YOUR SPIRIT SOAR. A RARE COMBINATION OF CROWD – PLEASER AND TRIUMPHANT ARTISTRY.’–WALL STREET JOURNAL“ yorumu; George’un çenesinin aşağısında. Yorumun son satırı; mikrofon çemberinin alt kısmıyla aynı hizada, dört satır halinde.

Afişin altındaki üçte birlik kısımda, kırmızı ve büyük harflerle: “THE KING’S SPEECH” başlığı ortalı bir şekilde yerleştirilmiş. “I” harfinin üzerinde beyaz bir taç simgesi var. Siyah renkte ve daha küçük puntoyla yazılmış: “COLIN FIRTH, GEOFFREY RUSH, HELENA BONHAM CARTER” isimleri, başlıkla aynı hizada olacak şekilde başlığın hemen altında yer alıyor. Aralarına küçük noktalar konulmuş bu üç ismin tüm harfleri büyük.

Altta yer alan dört satırlık yazı ve yazıların altında yan yana sıralanmış semboller, küçük olduğu için görülemiyor. Sembollerin altına konumlandırılmış; afişin en altındaki kırmızı ve büyük harfli yazı şu şekilde: “IN THEATERS THIS CHRISTMAS”.

Sayfa Görüntüleme : 697