The Sıxth Sense / Altıncı His

The Sıxth Sense / Altıncı His

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Siyah fonlu dikey dikdörtgen afişin solunda, Malcolm Crowe (Bruce Willis)’un sadece yüzü verilmiş. Malcolm’un afişin büyük bir kısmını kaplayan kafasının sağ tarafında; sarı, turuncu, beyaz karışımı ateş renginde bir parıltıya sahip altı rakamı görünüyor. Rakamın yuvarlak kısmını kapatacak şekilde, rakamın tam ortasında duran siyah silüetli bir erkek çocuk var.

Siyah silüetli 8-9 yaşlarındaki Cole Sear (Haley Joel Osment)’ın bacaklarının kenarları; altı rakamından gelen turuncumsu parıltılar nedeniyle aydınlanmış. Sol ayağı öndeyken sağ ayağı biraz arkada olan Cole, afişin gerisinden öne doğru yürüyormuş gibi görünüyor. Cole’un karanlık görüntüsünden dolayı elleri cebinde mi yoksa arkasında mı anlaşılamıyor.

Geniş alnının tam ortasına dökülmüş siyah saçları, düzgün bir burnu, gözlerine çok yakın konumdaki kısa kaşları olan 30lu yaşlarındaki Malcolm Crowe; sola doğru ciddi bakışlar atıyor. Malcolm Crowe’un vücudu sağa, başı ise sola dönük. Vücudu sağa, başı ise sola dönük. Alnının ortasından başlayarak burnunun üstünü, oradan da dudağının üzerini ve altını kaplayan bir gölge var. Alnındaki yoğun gölge, yüzünden aşağı indikçe hafiflemiş. Gölge nedeniyle gözlerinin iç kenarları kararmış; sol göz bebeği seçilemiyor. Karşıdan geldiği tahmin edilen sarı ışıkla yüzünün iki yanı aydınlanmış. Giydiği beyaz gömleğinin yakası ve gömleğinin altından görünen boynu haricinde, vücudunun geri kalanı siyah fon ile bütünleşmiş.

Afişin en üstünde beyaz, eğri büğrü harflerle, aralıklı olarak: “BRUCE WILLIS” yazılmış. Altta, afişin bu versiyonunda okunaksız olan üç satırlık yazı ve semboller var. Hemen üstte ise, büyük harflerle: “THE SIXTH SENSE” yazıyor. İnce, beyaz harflerin şekli biraz eğri büğrü; “S” harflerinin alt kısmı sola doğru uzatılmış. Afişin en altına ortalanmış: “NOT EVERY GIFT IS A BLESSING” cümlesinin, beyaz harflerinin hepsi büyük.

Sayfa Görüntüleme : 686