Tomb Raider

Afişi Betimleyen: Aynur ÇELEBİ

Dikey dikdörtgen fotoğraf formundaki afişte, omzunda bir ok torbası ve koyu renk bir yayla, belinden yukarısı görülür şekilde durmuş objektife bakan Lara Croft (Alicia Vikander) yer alıyor.  Yirmili yaşların başlarındaki Lara, esmer,  kahverengi gözlü, üçgen yüzlü , ince dudaklı  geniş omuzlu bir kadın. Tepeden gün ışığı vuran kapalı bir yerde, yüzü, omuzları, gerdanı çamur ve çizikler  içinde duran  Lara, koyu kahverengi düz saçlarını toplamış, üstünde yaka kısmı kirden yeşile dönmüş koyu gri kalın askılı bir atlet, sağ omzunda ve tırmanma misinası tuttuğu sol elinde kirden koyulaşmış  bandajlar var.  
Afişin üst kısmında beyazla ‘’ALICIA VIKANDER is LARA CROFT, kırmızı büyük harflerle ‘’TOMB RAIDER’’ yazıyor. Tomb Raider ifadesinin ortasına, harfleri enine kesen bir oyuk şeklinde uzun bir ok figürü yerleştirilmiş. 
Afişin alt kısmında ‘’A THRILLING ACTION ADVENTURE’’ notu,  bunun altında yan yana sıralanmış dört beyaz yıldız var. Afişin sol alt köşesindeki mavi  altıgen  çerçeve içinde ‘’IRISH FILM CLASSIFICATION OFFICE", çerçevenin içindeki koyu mavi zeminde beyazla "12’’ yazıyor. Sağ köşede ise, içinde kırmızıyla 12 yazan kırmızı beyaz şeritli bir yuvarlak var.

Sayfa Görüntüleme : 477