Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı

Betimleyen: Zülküf KARADAĞ

İç içe geçmiş ve git gide küçülen üç çemberden oluşan amblemin en dışındaki çember kırmızı konturlu. Bu kontur, arasında çok az mesafe bulunan küçük baklava deseni olarak resmedilmiş yaklaşık 100 parçadan oluşuyor. Diğer iki çemberin de konturu kırmızı renkte. Bu konturlar en dıştaki çemberden farklı olarak daha ince ve kesintisiz bir çizgi. Tüm çemberlerin içi beyaz, içeride yer alan yazı ve şekiller ise kırmızı renkte.

En dıştaki dairenin içinde, aralarında eşit mesafe bulunan kırmızı renkli 16 tane yıldız var. Bu yıldızlar her yeri kaplamış. Daha küçük olan ikinci dairenin içinde ise saat 7 yönünde başlayıp saat 5 yönünde biten kırmızı büyük harflerle yazılmış “TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI” ifadesi yer alıyor. Saat tam 6 yönünde ise kırmızı bir nokta var.

En küçük dairenin içinde Bakanlığın amblemi yer alıyor. Bu amblem bir ağaç şeklinde yine kırmızı renkte. Kök kısmı iç içe geçmiş üç adet baklava deseninde ve aşağıya bakan dik kısımları saat 7, 6 ve 5’i gösterir 3 şekilden oluşmuş. Bu üç baklava deseninin sol ve sağ tarafı yukarıya doğru devam ederek ağacın gövdesini oluşturmuş. İç içe geçmiş, bir düğüm gibi birbirine bağlanan, bu sefer belirli bir deseni tam olarak ifade etmeyen şekillerle ağaç dal ve yaprakları oluşmuş. Sol tarafta 2 tane, sağ tarafta 2 tane ve en tepedeki saat 12 yönüne bakıyor. 12 yönüne bakan en tepedeki desen kök kısmındaki baklava deseniyle aynı.

Sayfa Görüntüleme : 928