Turna Misali/ The Last Birds of Passage

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Dikdörtgen formda hazırlanmış Turna Misali film afişi, sanki yer yüzünden kopup havada aslı almış gibi boşlukta duran bir kara parçasının çizim görselinden oluşuyor.  Renkli görselin arka planı, dağların eteğindeki sıkışık binaların belli belirsiz seçildiği açık pembe renk fonla tasarlanmış.

Afişin ortalayarak yerleştirilmiş görselde, kara parçasının üstünde yemyeşil ağaçların önündeki çayırda kahverengi bir çadır duruyor. Çadırın ön cephesi, ortadaki direk ve köşelerdeki iplerin uzandığı kazıklarla ayakta dururken soldaki iplerin üzerine renkli çamaşırlar asılmış. Filmin ana kadın kahramanı Rukiye (Zeynep Elçin) çadırın girişinde eğilmiş, sağına doğru bakıyor. Pembe kazağın üzerine mor bir yelek ve yeşil etek giymiş Çadırın önünde, ters çevrilip büyük bir taşa yaslanan mavi bir leğen, leğenin sol tarafında, yakılmaya hazır odun yığını ve bir güğüm, sağ tarafta ise biraz daha büyük bir kaya duruyor. Ağaçlar ve çimlerin altındaki toprağın alt kısmı, üçgen gibi sivrilerek aşağıya doğru uzanıyor. Boşluktaki kara parçasının altı, kökler ve irili ufaklı taşlarla kaplı. Sağ üstte, başları ve kanat uçları siyah, gövdeleri gri renkli dört turna uçuyor.

Afişin üst kısmında, solda, siyah renkli büyük punto ve harflerle aşağıdan yukarıya doğru “TURNA MİSALİ”, yanında koyu pembe renkli büyük harflerle iki satır halinde ve yatay olarak “THE LAST BIRDS OF PASSAGE” yazıyor. Altında pembe ve siyah renkli daha küçük puntolu büyük harflerle “DIRECTED BY İFFET EREN DANIŞMAN BOZ” ismi yer almış.

Afişin alt kısmında, film ekibi ve görevlerinin yazıldığı bölüm var. Bu kısımdaki yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil. En alt kısımda filmin hazırlanmasını sağlayan kurumların logoları sıralanmış.

Sayfa Görüntüleme : 458