UYUYAN GÜZEL

Betimleyen: Rabia Yaman 

Su altında bir bale gösterisinden alınan kareyle oluşturulmuş afiş de, Kral, Kraliçe, Prens, Prenses, Cadı ve misafirleriyle, Genç Rus Çarı 2. Nikolay madalyalı askeri üniformalı portresi ve Çariçe 2. Katerina’nın kraliyet nişanlı orta yaş üstündeki Portresinin önünde Bale figürleri yaparak dizilmişler.
 Yan yana dizildikleri odada, üç kalın sütun, beyaz tülü tek tarafına toplanmış kemerli bir pencere bulunuyor.

Prens, beyaz ipek gömlekli ve şapkalı. Sarı elbiseli prensesi havada tutuyor. Prensesin kolları tıpkı uçuyor gibi iki yana açık, tek bacağını dizinden kırık tutarken, diğer bacağını geriye uzatmış. Prens, uzattığı bacağını diz kapağının üzerinden tutuyor. Prens, diğer eliyle Prensesin belini destekliyor.  

Kraliçe, ayaklarını açmış, bir elini Prensese uzatıyor. Onunda üzerinde, simli yakası ve eteği tülden bir elbise var. Saçları topuz toplu. Tacı parlıyor.

Kral, Prens’in sağ tarafında, ellerini üst üste koyarak, iki kolunun da dirseğini havaya kaldırmış, tek dizinin üzerinde çömelik duruyor. Başını kaldırmış yerden Prensese bakıyor. Tacı, kafasının çevresini sarıyor. Üzerindeki işlemeli kostümü şort ve kısa kollu gömlekten oluşuyor.

Cadı, en sağda, açık bıraktığı kızıl kıvırcık saçları suda dalgalanıyor. Kırmızı tül üstüne sarı işlemeli tül elbisesinin eteği transparan. Uzun, ince bacakları, bembeyaz bir teni var.

İkisi kadın üç misafir, solda bir arada duruyor. Adam siyah üzerine yaldız desenli şort gömlek takımı giymiş. İki yanında duran kadınların ellerinden tutuyor. Sağ ayağı, sol ayağının arkasına naifçe kıvrılmış. Biri mavi, diğeri kırmızı elbiseli, saçları balerin topuzu şeklinde sıkı toplanmış ii kadının kolları havada, elleri bileklerinden başlarının üzerine kıvrılıyor. Gererek uzattıkları bacakları adamın bacak hizasında, havada birleşik duruyor. İki kadının da parmakuçları birbirine değiyor.
Afişin üst kısmında el yazısıyla kalın puntolarla ‘ ing Beauty’ yazıyor. Üstünde, ‘UnderWater Ballet’  yazarken; altında alt alta  ‘Motıon Pıcture Producer, Director, Screenwriter JANA NEDZVETSKAYA’ ve Dırector of Photography GRIGORY YABLOCHNIKOV’ bilgileri yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 190