Uçurtmayı Vurmasınlar

Uçurtmayı Vurmasınlar

Betimleyen: Tuba KAYA

Dikey dikdörtgen afişte filmin ana karakterlerinden İnci’nin (Nur Süer) sadece başı görünüyor. 20’li yaşlarının sonlarındaki İnci başını gökyüzüne doğru kaldırmış. Gözleri de yukarı doğru bakıyor. Karakter kısa, kumral saçlarını ortadan ikiye ayırmış. Beyaz tenli, ince dudaklı ve ince kaşlı. Yüzü çene kısmına doğru sivrileşiyor. İnci’nin sağında Zeynep (Rozet Hubeş), solunda ise çocuk karakter Barış (Ozan Bilen) omuzlarından itibaren görünüyor. İnci’nin başı, sağında ve solunda duran iki karakterin başına göre daha büyük fotoğraflanmış. 20’li yaşlarının başında olan Zeynep, sağ profili baskın şekilde görünüyor. Bakışlarını sağa çevirmiş. Omuzlarında, dalgalı, kahverengi saçlarını sağ yandan sola doğru ayırmış. İnce dudaklı ve ince, uzun kaşlı. Üzerinde krem rengi boğazlı kazak, onun üzerinde de yeşil gömlek var. İnci’nin solunda yer alan Barış sol profilden görünüyor. Beş- Altı yaşlarındaki Barış kısa, siyah saçlı. Kaşları ve gözleri koyu kahverengi. İnce dudaklı ve küçük burunlu. Barış’ın bakışları uzakta bir noktaya odaklanmış. Üzerinde kırmızı kazağı, içinde krem rengi gömleği var. Üç oyuncunun ardında demir parmaklıklar ve kelepçe zinciri belli belirsiz görünüyor. Fotoğrafın altında hepsi büyük harf, beyaz punto ile alt alta “Yönetmen: Tunç Başaran”, “Nur Sürer, Ozan Bilen, Füsun Demirel, Hale Akın” yazılı. Bu ifadelerin altında çok daha büyük punto ile, tüm harfleri büyük, beyaz, alt alta “Uçurtmayı Vurmasınlar” yazılı.

Afişin en alt kısmı iki pencereye ayrılmış. Soldaki pencerede İnci ve Barış avluda konuşuyor. İnci yere çömelmiş. Barış ile aynı boyda görünüyor. Kısa saçlarını arkadan toplamış fakat birkaç perçem sağ şakağından yüzüne dökülmüş. Bakışlarını Barış’a odaklayan İnci, Barış’ın sol kolunu tutarak bir şey anlatıyor. Dudakları hareketli. Mavi kazak giyen İnci’nin içinden, açık mavi gömleğin yakaları görünüyor. Barış’ın bakışları yerde. Yüzünde asık bir ifade var. Parmaklarını İnci’ye doğru açmış. Barış’ın üzerinde pembe çizgileri olan siyah bir kazak var.

Sağ pencerede Barış tek başına. Karanlık ortamda ve demir parmaklıkların ardında. Bakışlarını yukarı doğru odaklayan Barış’ın elleri kulaklarının yanında ve dik. Dudakları konuşuyormuş gibi hareketli. 

Sayfa Görüntüleme : 808