VINCENT MUST DIE / VINCENT ÖLMELİ

Betimleyen: Emine Kolivar

Kıpkırmızı bir zemine sahip afişte ön planda çok büyük ve transparan harflerle “VINCENT DOIT MOURIR” yazılı. Bu harflerin transparan gövdelerinin arkasında canını dişine takmış kaçan Vincent (Karim Leklou) görünüyor. Arka plan bulanıklaştırılmış ve neredeyse hiç anlaşılmıyor ama trafiğin sıkıştığı, araçların durduğu bir yolda birbirleriyle dövüşen, vuruşan insanlar seçilebiliyor.

Vincent 30’larının sonlarında, koyu kumral, uzun boylu, geniş omuzlu, kısa sakallı, geniş alınlı, burnu kemikli ve kemerli, dudakları kalınca, gözleri küçük bir adam. Belden aşağısı görünmeyen Vincent koşarken ağzını aralayıp gözlerini önüne dikmiş. Üstünde fermuarı açık bordo bir mont, yakası fermuarlı gri bir kazak ve içinde yine bordo bir tişört var.

Afişteki yazılar siyah renkli ve okunabilenler şu şekilde: Üst sol köşede “KARIM LEKLOU, VIMALA PONS. UN FILM DE STEPHAN CASTANG”. Sağ köşede iç iç halkalar, bir dilimi alınan pasta gibi kesilmiş. Altında “62 SEMAINE DE LA CRITIQUE CANNES 2023” yazılı. Görselin altında sola yaslı halde: “SCENARIO DE MATHIEU NAERT” yazısı yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 162