Venus De Milo

Venus De Milo Venus De Milo heykeli bir buçuk insan boyu yükekliğinde, beyaz mermerden yapılmış, çıplak kadın figürü. Kare bir bloğun üzerinde ayakta duran kadının vücudu hafif sağa kıvrılmış. Belki 20’lerinde kadının dik ve iri sayılmayan memeleri var. Meme uçları belirgin. Karnı gergin ve karın kasları hafif belli oluyor. İrice ve yuvarlak bir göbek deliği var. Belinin altından, tam cinsel organının üzerinden ayaklarına kadar alelade örtülmüş gibi duran bir örtü ile kaplı. Örtünün altından sadece sağ ayağının baş ve ikinci parmağı görünüyor. Sol bacağı biraz daha önde duran kadının dizi kendine doğru hafif kırılmış. Dolayısıyla sol kasığı daha derin belli oluyor. Heykelin sol kolu tam omuzdan, sağ kolu ise meme hizasından kopmuş.  Hafif sağa eğik başında kıvırcık, ortadan ayrılmış, kısa saçları var. Gözleri açık ve dudakları kapalı. Yüzüne göre büyük olmayan bir burnu ve belirgin bir çenesi var. Vücuduna oranla küçük yüzlü olan heykelin yüz ifadesi donuk.

Eser Sahibi: Antakyalı Alexandros (kesin değil)

Kategori: Heykel

Malzeme: Mermer

Yapıldığı Tarih: MÖ 130/ MÖ 100

Boyut: 203 cm

Keşfedildiği Tarih/ Yer: 1820/ Yunanistan- Milos Adası

Sergilendiği yer: Louvre Müzesi/ Paris

Betimleyen: Tuba KAYA

Venus De Milo heykeli bir buçuk insan boyu yükekliğinde, beyaz mermerden yapılmış, çıplak kadın figürü. Kare bir bloğun üzerinde ayakta duran kadının vücudu hafif sağa kıvrılmış. Belki 20’lerinde kadının dik ve iri sayılmayan memeleri var. Meme uçları belirgin. Karnı gergin ve karın kasları hafif belli oluyor. İrice ve yuvarlak bir göbek deliği var. Belinin altından, tam cinsel organının üzerinden ayaklarına kadar alelade örtülmüş gibi duran bir örtü ile kaplı. Örtünün altından sadece sağ ayağının baş ve ikinci parmağı görünüyor. Sol bacağı biraz daha önde duran kadının dizi kendine doğru hafif kırılmış. Dolayısıyla sol kasığı daha derin belli oluyor. Heykelin sol kolu tam omuzdan, sağ kolu ise meme hizasından kopmuş.

Hafif sağa eğik başında kıvırcık, ortadan ayrılmış, kısa saçları var. Gözleri açık ve dudakları kapalı. Yüzüne göre büyük olmayan bir burnu ve belirgin bir çenesi var. Vücuduna oranla küçük yüzlü olan heykelin yüz ifadesi donuk.

Sayfa Görüntüleme : 1080