Vesikalı Yarim

Vesikalı Yarim

Betimleyen: Tuba KAYA

Kırmızı arka planlı afiş dikey dikdörtgen. Kırmızı arka planın üzerine Sabiha’nın (Türkan Şoray) fotoğrafı hafif çapraz şekilde konumlanmış. Sabiha, kahverengi uzun saçlı. Koyu renkli, ince kaşlı. Kalın dudaklı ve beyaz dişli. Dudağının sol üstünde siyah beni var. Uzun takma kirpikli ve siyah gözlü. Elmacık kemikleri belirgin. Dişleri görünecek şekilde gülüyor. Gözleri uzakta bir noktaya odaklanmış. Gözlerinin içi de gülüyor. Üzerinde ince askılı yeşil elbise var. Oyuncu göğüs altına kadar görünüyor. Sol omuzu açıkta ve sağ omzuna saçları dökülmüş. Yeşil kıyafeti göğüs dekolteli. Elbisede meme hizasının altında yuvarlak boncuğa benzer süsler var. Sol elini dirsekten yukarı doğru kaldırmış. Ağızlıklı sigarasını zarifçe tutuyor. Uzun manikürlü ellerinin yüzük parmağında iri bir yüzük var.

Afişin sağ altında Sabiha’ya göre daha küçük fotoğrafta Halil (İzzet Günay) göğüs hizasına kadar görünüyor. Bakışlarını sola doğru odaklayan oyuncunun koyu kabarık saçları, uzun ince bıyıkları var. Kaşları ve gözleri de siyah. Üzerinde beyaz gömleğin yakaları, yeleği ve omuzlarına attığı ceketi görünüyor. Oyuncu oturur pozisyonda ve önünde rakı şişesine benzeyen bir şişe var. Elinde sigaraya benzer bir şey tutuyor. 

Sol üstte sarı ile, alt alta: “Türkan Şoray” yazılı. İsmin tüm harfleri küçük, soy ismin tüm harfleri büyük. Altında daha küçük punto ile, beyaz, alt alta, tüm harfleri büyük: “İzzet Günay, Ayfer Feray” yazılı. Onun altında da oldukça küçük, okunmayan bir ifade yer alıyor.

Afişin sol altında büyük punto ile, tamamı büyük, beyaz, alt alta: “Vesikalı Yarim” yazılı. En altta ise mavi ile yazılmış fakat okunmayan ifadeler var. ,

Sayfa Görüntüleme : 542