Yazar Sabahattin Ali

Yazar Sabahattin Ali Betimleyen: Selin AKGÜL  Yatay dikdörtgen, siyah beyaz fotoğrafta Sabahattin Ali 38-40 yaşlarında. Kitapların dizili olduğu rafların önünde omuzdan yukarısı görünecek şekilde fotoğraflanmış.  Kırlaşmış, düz saçları sol yanına taralı. Kare yüz hattına sahip ve yüzü geniş. Alnı açık. Sağ yan tarafından vuran ışık yüzünün sağ kısmını daha fazla aydınlatmış.  Gözleri küçük, göz kapağı düşük ve gözüne kemiksiz, yuvarlak bir gözlük takmış. Dudakları ince, üst dudağının ortası ‘v’ şeklinde. Burnunun iki yanından çenesine doğru iki çizgi iniyor. Burun delikleri belirgin, burnu yüzüne uygun. Çene ucunda dik, ince bir gamze çizgisi yer alıyor. Kulakları küçük, üst kısımları hafifçe yüzünden uzakta.  Yüzünde de hafif bir gülümseme ifadesi olan yazar doğrudan objektife bakıyor. Beyaz gömlek üzerine koyu renk yelek ve ceket giymiş, koyu renk kravatlı.

Betimleyen: Selin AKGÜL

Yatay dikdörtgen, siyah beyaz fotoğrafta Sabahattin Ali 38-40 yaşlarında. Kitapların dizili olduğu rafların önünde omuzdan yukarısı görünecek şekilde fotoğraflanmış.

Kırlaşmış, düz saçları sol yanına taralı. Kare yüz hattına sahip ve yüzü geniş. Alnı açık. Sağ yan tarafından vuran ışık yüzünün sağ kısmını daha fazla aydınlatmış.

Gözleri küçük, göz kapağı düşük ve gözüne kemiksiz, yuvarlak bir gözlük takmış. Dudakları ince, üst dudağının ortası ‘v’ şeklinde. Burnunun iki yanından çenesine doğru iki çizgi iniyor. Burun delikleri belirgin, burnu yüzüne uygun. Çene ucunda dik, ince bir gamze çizgisi yer alıyor. Kulakları küçük, üst kısımları hafifçe yüzünden uzakta.

Yüzünde de hafif bir gülümseme ifadesi olan yazar doğrudan objektife bakıyor. Beyaz gömlek üzerine koyu renk yelek ve ceket giymiş, koyu renk kravatlı.

Sesli versiyonuna ulaşmak için: 

https://www.youtube.com/watch?v=IWAGvo8ulbo&ab_channel=SesliBetimlemeDerne%C4%9FiBetimlemeKumbaras%C4%B1

Sayfa Görüntüleme : 842