Yenilmezler - The Avengers

Yenilmezler - The Avengers

Betimleyen: Arif Emre TİRYAKİ

Dikey dikdörtgen formdaki afişin zemininde, bazı camları parçalanan, patlamaların gerçekleştiği gökdelenli bir sokak manzarası var. Zirvesinde “STARK” yazan gökdelenden gökyüzüne mavi renkli bir ışın uzanıyor. Gökdelenlerin arasında, sol kanadından alevler saçılan bir uçak, uçağın gerisinde daha küçük uçan cisimler var.

Ön planda, ağırlıklı olarak kırmızı renkli, metal bir kostüm giyen, Demir Adam- Tony Stark (Robert Downey Jr.) yer alıyor. Ellili yaşların başlarında, top sakallı esmer Tony Stark’ın kostümünün göğsünde ve avuçlarının içinde, mavi renkli ışıklar saçan birer daire var. Vücudu hafifçe sağına dönük olan Tony Stark, öne uzattığı sol avuç içini karşısına doğrultmuş.  Kırmızı kostümün, eklem yerleri ve zırh bölümünde, altın sarısı renkli kısa çizgiler uzanıyor.

Demir Adam’ın hemen solunda, bedeni hafifçe sağına dönük, çatık kaşlarıyla öfkeli bakan Thor (Chris Hemsworth) var. Kaslı bedenini sıkıca saran siyah deri kostümünün göğüs kısmı kalın zırhlı. Omuzlarından geri uzanan kırmızı bir pelerin giymiş. Yirmili yaşların sonlarındaki sarışın uzun saçlı Thor, kirli sakallı. Sağ elinde, kare prizma şekilli, büyük bir çekiç tutuyor.

Demir Adam’ın sağında, elinde oku ile sağına doğru sert bakan Clint Barton- Hawkeye (Jeremy Renner) bulunuyor. Barton, kaslı omuzlarını gösteren siyah sıfır kollu, önü fermuarlı bir bluz giymiş. Otuzlu yaşların başlarındaki sarışın Barton, tıraşlı. Önünde, aşağı doğrulttuğu yayını sağ eliyle tutmuş. Sol eliyle, yaya oturttuğu okunu germiş. Sol omzundan çapraz astığı sadağındaki oklar, omzunun gerisinden görünüyor.

Demir Adam’ın gerisinde, kızıl küt saçlı Natasha Romanoff- Kara Dul (Scarlett Johansson) var.  Yirmili yaşların sonlarındaki Natasha, siyah deri bir tulum giymiş. Dar tulumunun önündeki fermuarı, göğüs çatalına kadar açık duruyor. İki elinde de tabanca olan Natasha, öfkeli bakışlarla yürürken pozlanmış.

Natasha’nın sol omzunun gerisinde, diğerlerine göre biraz yüksekte duran Kaptan Amerika- Steve Rogers ( Chris Evans) var. Başlığını takmayan Kaptan Amerika’nın kostümü, Amerikan bayrağındaki mavi, kırmızı ve beyaz renklerden oluşuyor. Mavi dar tulumunun karın bölgesinde kırmızı beyaz dikey çizgiler, göğüs bölümünde ise büyük bir yıldız var. Otuzlu yaşların ortalarındaki sarışın, kısa saçlı Kaptan Amerika, çatık kaşlı. Öfkeli bakışlarını sağına çevirmiş. Sağ elinde tuttuğu, ortasında büyük bir yıldız olan yuvarlak büyük kalkanı, kırmızı mavi ve beyaz renkli halkalarla renklendirilmiş.

Natasha’nın sağ omuz gerisinde, sol gözünde korsan bandı, üzerinde deri bir palto olan Nick Fury (Samuel L. Jackson) duruyor. Ellili yaşların ortalarındaki, top sakallı, kafası sıfır tıraşlı Nick Fury, iki eliyle tuttuğu silahıyla, soluna doğru tedirgin bakıyor.

Afişin sol tarafında, Barton’un gerisinde, Hulk- Bruce Banner (Mark Ruffalo) duruyor. Bedeni sağa, başı soluna dönük duran, yeşil renkli dev Hulk, kaslı kocaman kollarını yanlara açmış, gökdelenlere doğru dişlerini sıkarak bakmış.

Afişin alt kısmında, kıvılcımlar saçılan karanlık yıkıntıların üzerinde, büyük puntolu beyaz büyük harflerle, filmin adı, “THE AVENGERS” yazıyor. Çevresinde yarım bir halka bulunan “A” harfinin içindeki yatay çizgide, “THE” kelimesi var.

Film adının üzerinde, kırmızı zeminli, beyaz büyük harfli “MARVEL” logosu, film adının altında, “MAY 4” yazısı var. “A” harfinin çevresi yine halkalı.

Afişin en alt sağ köşesinde, gri zeminli “MARVEL” sembolü var.

 

Sayfa Görüntüleme : 786