Yönetmen Lynne Ramsay

Yönetmen Lynne Ramsay

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Lynne Ramsay’in siyah beyaz portre fotoğrafının fonu beyaz renkte.  Omuzlarının yukarısından kadraja alınmış Lynne Ramsay, önüne bakarak hafifçe gülümsüyor.

30lu yaşlarının ortalarında görünen Lynne Ramsay, uzun ve siyah saçlarının bir kısmını önüne atmış. Saçları kulaklarını kapatıyor. Sol yanağının üzerinde, zar zor seçilen bir beni var. Koyu görünümlü gözlerinin hangi renk olduğu anlaşılmıyor. Açık bir ten rengi olduğu, teninin beyaza yakın tonundan belli oluyor. Yüzüne göre biraz büyük, ucu aşağı bakan bir burnu; hafif sivri çenesi ve oval bir yüz yapısı var. Alt dudağı üst dudağına göre daha kalın olsa da, ince dudaklara sahip. Yukarı doğru hafifçe kıvırdığı dudağının sol ucunda belli belirsiz bir çizgi oluşmuş. Renk farkından belli olan, dudağına sürdüğü ruj haricinde; hiç makyaj yapmamış gibi duruyor. Siyah ve ince kaşları, küçük gözlerinin yukarısında başlamış. Kaşlarının orta kısmı yukarı doğru hafif kavislenmiş.

Lynne Ramsay kafasına, hasırdan yapılmış bir şapka takıyor. Açık renkli fötr şapkanın tepe kısmında, siyah ve kalın bir şerit var. Öne hafifçe eğik olan şapka, Lynne Ramsay’in alnını ve kaşlarının bir kısmını kapatmış. Şapkanın yırtık olan sol kenar kısmından, yedi tane hasır ipliği çıkıyor. Omuzlarını açıkta bırakan koyu renkli bluzunun çok küçük bir kısmı fotoğrafa dahil edilmiş. Ramsay’in boynundaki inci kolyenin çok az bir bölümü, önüne dökülen uzun saçı tarafından kapanıyor. Orta uzunluktaki kolyesi, beyaz incilerin yan yana dizilmesiyle oluşmuş.

Sayfa Görüntüleme : 878