Betimleyen: Emine KOLİVAR
Beyaz, ince bir dış çerçevesi olan afiş, fotoğraf değil, bir çizgi film karesi gibi. Büyük yapraklı tropik ağaçların olduğu ormanda küçük, demir bir kafesin içinde bir arada duran Fil, Papağan, Maymun, Aslan ve Kutup Ayısı üzgün, durgun ifadeleriyle parmaklıklardan dışarı bakıyor. Hemen kafesin solunda pembe ve kırmızı renkte bir uçurtma, ipinden kurtulmuş, özgürce mavi gökyüzüne yükseliyor. İki büyük kulağı olan gri renkli Fil, hortumunu kafes demirlerinden dışarı çıkarmış, rengarenk tüyleri olan Papağan, kafesteki salıncağına konmuş, başı kafes demirlerinin dışında. Aslan, parmaklıklardan uzak duruyor. Maymun, iki arka ayağıyla kutup ayısının sırtına çıkmış, kafes demirlerini sanki hapishane hücresindeki bir mahkûm gibi iki ön ayağıyla kavrayıp çenesini demire yaslamış, çok üzgün. Kutup ayısı arka ayakları üzerinde oturup iki ön ayağını yere koymuş, başını demir parmaklıkların arasından dışarı çıkarmış. Sarı metalden kafes, bir iple ağaç dalına bağlı. Afişteki yazılar şöyle: “RÜYA”, “Yazan: Özge Midilli- Ertan Kılıç, Yöneten: Özge Midilli, Dramaturg: Sinem Özlek, Müzik: Hakan Elbir, Sahne -Kostüm Tasarım: Eylül Gürcan, Işık Tasarımı: Murat Selçuk, Efekt Tasarımı: Serkan Yavşan, Kareografi: Özge Midilli, Oyuncular: Ceren Kaçar, Mehtap Gündoğdu, Nilay Yazıcıoğlu, Orkun Sanalioğlu, Gülce Çakır, Çağrı Akbaba, Ceysu Aygen, Nilay Bağ, Afiş Tasarımı: Ayça Özgür” En altta şehir tiyatrolarının sosyal medya hesapları yer alıyor. Sol altta daire içindeki 5+ ifadesi oyunun 5 yaş ve üzeri için uygun olduğunu belirtiyor.
Betimleyen: Arif Emre TİRYAKİ
Dikine dikdörtgen formdaki renkli afişin gri zeminini, kırmızı ve mavi renkli karışık çizgiler kaplıyor. Afişin ön planında, gri gömlek ve lacivert çizgili mavi kumaş pantolon giyen, elleri ceplerinde bir erkek çizimi var. Siyah saçlı, kirli sakallı erkeğin gömleğinin yakası hafif açık, pantolonunun duble paçası kısa. Mora çalan mavi renkli, bağcıklı ayakkabılarının yanında, üzerinde pembe tonlarda “399” yazan koyu mavi renkli bir sırt çantası duruyor. Erkek çiziminin yüzünü kapatıp, bedenini saran mavi ve kırmızı renkli kurdele, afişin birçok yerine uzanıyor. Afişin üst kısmında, turuncumsu sarı renkli büyük harflerle, “GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM” yazılmış. Alt alta iki sıra halinde yazılan oyun adının üzerinde, daha küçük puntolu büyük harflerle, “HALDUN TANER” , altında ise, küçük puntolu küçük harflerle, “Yöneten: Hakan Taner Yıldırım” yazıyor. Afişin en altında, sol tarafta, üzerinde “30. YIL” yazan beyaz bayrak çizimi ve “BBŞT- Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu” yazılı logo var. Sağ tarafta ise, “ Bornova Belediyesi” logosu yer alıyor.
Afişi Betimleyen: Reyhan ÜZÜLMEZ
Açık gri -beyaz geçişli sade afişte, nostaljik siyah bir balo maskesi, şehir tiyatroları logosu ve oyun hakkında bilgiler var.
‘’İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI’’ yazılı sarı bir dikdörtgenden oluşan logo en üstte. Logonun altında ‘’sezon: minimal , küçük kadro: minimal dekor: tek perde ‘’ yazıyor. Dantel desenli siyah maske afişin ortasına yerleştirilmiş. Ortasında bir çift çekik göz şeklinde oyuk bulunan maske yüzün üst kısmını kaplayacak büyüklükte. Sağ üst kısmına, uçları sivri ve kıvrımlı siyah yaprakları andıran süsler, alt kısmına ise maskeyi elle tutmada kullanılan ince ve uzun bir çubuk takılı. Afişin sol kısmında siyah vurgulu harflerle ‘’Hayat Der Gülümserim
Özen Yula, Yöneten: Özen Yula’’
Sahne –kostüm Tasarımı: Almila Altunsoy
Dramaturg: Dilek Tekintaş
Müzik: Deniz Noyan
Işık Tasarımı: Fatih Mehmet Haroğlu
Efekt Tasarımı: Raif Akyüz
Afiş Tasarımı: Ayça Özgür
Oyuncular: Sema Keçik / Serkan Bacak ‘’ yazıyor.
En altta ise ‘’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına dair tüm tedbirleri alarak perdelerini yepyeni bir repertuvarla açacak.’’ Notu yer alıyor.
Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR
Mermerden bir heykele benzeyen eyersiz beyaz bir ata binmiş, mermerden heykele benzeyen çıplak kadın, öne doğru eğilerek başını atın boynuna, yelelerinin üzerine kapamış.
Üzerinde simetrik dizilmiş mavi noktalar olan bordo bir zemin kullanılmış afişte kadının bindiği at, sol alt köşede konumlanmış. At ve kadın sağ profillerinden görünüyor. Kadın yalınayak. Kadının upuzun siyah saçları omuzlarına, kollarına ve göğsüne dökülüyor. Öne doğru eğilerek atın boynuna kapaklandığı için vücut hatları görünmeyen kadının atın yüzüne doğru uzattığı sağ eli atla hafifçe bütünleşmiş gibi. Hem atın hem de kadının yüz hatları net çizilmeyip bulanıklaştırılmış. Arka ayakları ve kuyruğu görünmeyen atın eyeri yok ama dizgin takımı takılı. Afişteki yazılar şu şekilde: Sol üstte, sarı bir dikdörtgenin içinde “İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI 1914”. Sarı dikdörtgenin sağ köşesinde bir mask resmi, sol üst köşesinde ise dört minare, dört kubbe ve şehir surlarının dişli yapısının kullanıldığı şehir logosu yer alıyor.
Ortada büyük puntolu, beyaz harflerle “KISRAKLI KADIN”, altta daha küçük puntoyla “LEYLA NAZLI, Yöneten: lerzan Pamir, Sahne Tasarımı: Barış Dinçel, Kostüm Tasarımı: Janset Kaplan, Işık Tasarımı: Metin Küçükyılmaz, Afiş Tasarımı: Ayça Özgür, Oyuncular: Elçin Atamgüç, Pervin Bağdat, Gökçer Genç, Eylül Soğukçay. Sağ kenarda dikey olarak QR kod ve sosyal medya hesapları yer alıyor.
Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR
Sağ alt köşesine dikey duran bir buzuki enstrümanı yerleştirilmiş afişte açık turuncu zemin üzerine koyu turuncu simetrik noktalar var. Görsel olarak gitar ve bağlama karışımı bir alet olan buzikinin yumurta şeklindeki gövdesi bağlamaya benzerken sapındaki telleri, perde düzeni ve akort burguları gitar gibi. Ahşap gövdenin üst yarısı siyah renk ve üzerinde açık renkli çiçek işlemeleri var. Afişteki yazılar şu şekilde: Sol üstte, sarı bir dikdörtgenin içinde “İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI 1914”. Sarı dikdörtgenin sağ köşesinde bir mask resmi, sol üst köşesinde ise dört minare, dört kubbe ve şehir surlarının dişli yapısının kullanıldığı şehir logosu yer alıyor. Ortada büyük puntolu, beyaz harflerle: “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi”, altta “Cengiz Toraman, Yöneten Cengiz Toraman, Sahne Tasarımı: Duygu Can, Kostüm Tasarımı: Janset Kaplan, Kreograf: Volkan Ayhan, Işık Tasarımı: Fatih Mehmet Haroğlu, Efekt Tasarımı: Kadir Arlı, Afiş Tasarımı: Ayça Özgür, Oyuncular: Esen Koçer, Levent Üzümcü. Sağ kenarda dikey olarak QR kod ve sosyal medya hesapları yer alıyor.