ÜNİVERSİTELER

Özyeğin Üniversitesi Akademik Binalar ve Yurtların Arkasındaki Oturma Alanı

Betimleyen: Ahmet FIRAT (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen şeklindeki renkli fotoğrafta, gün batımı sırasında çekilmiş Özyeğin Üniversitesi akademik binaları ve yurtlar önündeki oturma alanı var. Oturma alanının sağ kısmında yurtlardan fakültelere giden yol ve onun sağında tenis ve basketbol sahaları var. Ön kısımda ise araç yolu bulunuyor.
En üstten ortaya doğru rengi kademeli olarak maviden turuncuya doğru değişen, ortasından elektrik tellerinin geçtiği ve yer yer oturma alanındaki ağaçların üst kısımlarının da bulunduğu gökyüzü var. Gökyüzünün bittiği kısımda, dağların görüntüsünün büyük bir kısmını kapatan, gece ışıkları açık akademik binalar bulunuyor. Akademik binalardan yurtlara doğru giden bölümde sol kısımda çimler, sağ kısımda yürüme yolu ve sahalar var. Çimlerin üzerinde tahta banklar, bisiklet yolu ve birkaç ağaç bulunuyor. Üstü çadır şeklinde kapatılmış tenis sahası ile çimler arasındaki yolda yürüyen birkaç insan var. Çimlerin bittiği yerde ise ortasında bir yol kasisi (hız tümseği) bulunan araç yolu var.

 

Devamı için Tıklayınız

Yürüme Yolu

Betimleyen: Berathan BAYRAKTAR (Özyeğin Üniversitesi Öğrencisi)

Dikey dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, kenarları duvarlarla çevrili bir yürüme yolu ve o yolun etrafındakiler bulunuyor. Bembeyaz bulutlar gökyüzünü adeta bir örtü gibi örtüyor. Bulutların arasındaki ufak boşluklardan güneş ışığı süzülürken gökyüzünün grisi seçiliyor. Yürüyüş yolunun bir tarafında hem yeşil hem de kızıl yapraklı ağaçlar var. Duvarı geçtiğimiz zaman kendimizi çimlerin ve çalıların içerisinde buluyoruz. Yolun üzerinde belirli aralıklarla sokak lambaları dizilmiş. Ufukta bir elektrik direği ve o direkten çıkan elektrik telleri var. Elektrik telleri boylu boyunca bir başka elektrik direğine ulaşmak üzere uzanıyor. Ağaçların ve çalıların ötesinde bol pencereli ve gri-sarı renkte binalar bulunuyor.

 

Devamı için Tıklayınız

Satranç Tahtası

Betimleyen: Berathan BAYRAKTAR (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen şeklindeki görselde kapalı bir alan içerisinde oldukça geniş boş bir zeminin üzerinde büyük bir satranç tahtası yer alıyor. Siyah ve beyaz taşlar, siyah beyaz kareler üzerinde tahtaya dağılmış halde ve her çeşit satranç taşından bulunuyor. Satranç tahtasının hemen yanında geniş camlar var. Camlardan satranç tahtası üzerine ışık vuruyor. Ayrıca bu camlarda dışarının yansımaları belli oluyor. Tahtanın ilerisinde bir kolon var ve bu kolona bir televizyon sabitlenmiş. Bu kolonun önünde sol yana açılan bir yol var. Yolun kenarı bir çeşit korkulukla örülmüş. Kolonun arkasında kalan duvara iki adet oturak dayalı.  Duvarın sağ tarafında geri dönüşüm kutuları bulunuyor. Dönüşüm kutularının arkasında sola doğru uzanan merdivenler var. 

 

Devamı için Tıklayınız

Dane&Yayık

Betimleyen: Pınar GÜMEN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen ve renkli olan fotoğrafta Özyeğin Üniversitesinin kampüsünde bulunan Dane&Yayık isimli kafenin yaklaşık 5 adım uzaktan görünüşü bulunuyor. Taşlı, yer yer beton yol bulunan zemin dikkat çekiyor. Yeşil çatısı olan kafe, yatay dikdörtgen bir kutuyu andırıyor. Kafe binasının  sol tarafı ahşap görünümlü. Sol üst köşede ahşaptan yapılmış Dane&Yayık tabelası seçiliyore. Ahşap kısmın hemen bitiminde ise camdan yapılmış gri çerçeveli bir kapı ve hemen devamında camekân yer alıyor. Kafenin içinde tahtadan yapılmış masa ve sandalyeler seçiliyor. 

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi Yurt 4’e bakış günbatımı

Betimleyen: Pınar GÜMEN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen ve renkli olan fotoğrafta ağaçların arkasından kendini gösteren Özyeğin Üniversitesi yurtları bulunuyor. Fotoğrafın büyük bir çoğunluğunu gökyüzü oluşturuyor. Fotoğrafın alt kısmında iki tarafı duvarlı taştan bir yürüyüş yolu bulunuyor. Bu yolun sol kısmında büyüklü küçüklü ağaçlar duvar boyu sıralanmış. Duvarın üstünde de yeşillenmiş yer yer çalılar seçiliyor. Ağaçların arka planında biri ortada ve önde, biri solda ve arkada, diğeri sağda ve arkada üç bina görünüyor. Sarı ve yeşil renkteki binalar 4 katlı ve yan yana, alt alta dizilmiş pencereden oluşuyor. Fotoğrafın geri kalan kısmında tamamen parçalı bulutlarla kaplı gökyüzü bulunuyor. Bulutların arasından sızan güneş ışınlarını kendini belli ediyor. 

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi Öğrenci girişi güvenlik kulübesi

Betimleyen: Pınar GÜMEN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen ve renkli fotoğrafta dağın hemen karşısında olan, arkadan çekilmiş boyu 2 insan, eni 1.5 insan boyunda Özyeğin Üniversitesi güvenlik kulübesi bulunuyor. Kulübenin arka yanında bulunan Türk bayrağı ve hemen yanındaki Özyeğin Üniversitesi bayrağı dikkat çekiyor. Kulübenin sol tarafı boş bir çim araziden oluşuyor. Fotoğraf, uzaktan için yerdeki taşlı zemin ve fotoğrafın sağ yanından beliren camlı bina fotoğraf karesinde yerini alıyor. Üzerinde küçüklü büyüklü ağaçlar olan dağın üzerindeki yoğun bulutlu gökyüzü havanın kapalı olduğunu gösteriyor.

Devamı için Tıklayınız

Joy

Betimleyen: Elif Gülce ÇETİN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen ve renkli fotoğrafta Özyeğin Üniversitesi`nin bir koridoru var. Bu koridorda göze çarpan ilk şey neon ve parlak renklerle tasarlanmış olan harf levhaları. Levhada büyük harfler kullanılmış ve ``joy`` yazıyor. Kelime anlamını taşıyacak biçimde keyifli ve canlı renklerle ifade edilmiş. J harfi parlak kırmızı, O harfi parlak mavi ve Y harfi parlak yeşille ifade edilmiş. Harf levhalarının hepsinin kenarları daha dikkat çekici bir görüntü için ışıklandırılmış. Bu ışıklandırmaların yere aks eden yansıması koridorun zemininde belirgin bir şekilde görünüyor. Tavanda ise bilgilendirici tabelalar mevcut. Fotoğrafın arkasındaki tabelada sırasıyla İdari Ofisler, Yurtiçi Tanıdım ve Kurumsal İletişim yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi Merkezi Squat alanı

Betimleyen: Buğra Berk ÖZYÜREK / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Renkli yatay dikdörtgen fotoğraf karesinde Özyeğin Üniversitesi’nin oturma alanındaki açık arkada iki katlı binaların görüldüğü ve çimlerin üzerindeki tahta banklarda kadınlar ve erkekler oturuyor. Yeşil alandaki ağacın iki yanında iki tahta bank var. Ortası masa, yanları oturak şeklinde. Burada altı kişi oturuyor, iki kişi de ayakta bekliyor.

Arka plandaki iki katlı binanın altındaki kafede bir sürü konuşmakta olan insan oturuyor, kimisi de ayakta bekliyor. Fotoğrafta hava nispeten bulutlu bir halde. Arka plandaki üç binanın önünde yeşil çalıların ve yaprakları dökülmüş birkaç ağacın olduğu bir alan var. Binalara ulaşımı sağlayan dikdörtgen şeklinde beton kalıplarından bir yol yapılmış.

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi içi simülasyon bekleme alanı

Betimleyen: Emin AKSU / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Dikey dikdörtgen ve renkli fotoğraf karesinde Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin içindeki simülasyon bekleme alanı gözüküyor. Bekleme alanı bir koridorda. Arkasında aşağıya inen merdivenlerin beyaz korkulukları yer alıyor. Üzerinde ise üst kata çıkan basamaklarının arası aralıklı merdivenler yükseliyor. Fotoğrafın sol tarafında sağ çapraza döndürülmüş insan boyunda bir tablet ekranı var. Bu ekranda uçak kokpiti simüle edilmiş. Tabletin hemen arka-sağında bir tanesi sağ arkaya tarafa bir tanesi de fotoğrafa dönük iki tane gri renkte koltuk yer alıyor. Koltuklar ve tabletin altında ise mavi bir halı var. Halısız olan parkeler de bej renkte. 

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi İşletme fakültesi girişi

Betimleyen: Emin AKSU / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Dikey dikdörtgen ve renkli fotoğraf karesinde Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin girişi görülüyor. Gündüz saatleri, fakülte binasının girişi kapının hizasından görülüyor. Bina 2 katlı, binanın kapısının olduğu yapının solunda ve sağında kapının olduğu yere bağlı iki farklı bina kolonu var ve bunlar aynı boyda ama bej renkteler. Kapının olduğu yer camlarla kaplı kapının sol ve sağ tarafında kalan yapılar ise beyaz ve ön tarafı kahverengi yapay perde gibi yapılar ile süslenmiş. Giriş kapısı olarak ortada döner kapı, solunda ve sağında ise birer kapı daha var. Sağdaki giriş kapısının yanında 4 kişi sohbet ediyor. Giriş kapılarının yaklaşık 6 karış kadar yukarısında girişi kaplayan siyah bir tabela ve tabelanın sol tarafında bir büyükçe bir madalya simgesi var. Girişin sol tarafında mor bir dik tutulmuş gözlüğe benzeyen bir yapı var. Giriş tabelasının üstünde ise 20 tane mavi cam bizi karşılıyor.

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi - Merdivenler

Betimleyen: Ilgın DUMAN / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Dikey ve dikdörtgen renkli fotoğrafta iç mekanda birbiri ardınca sıralanmış ve yukarıya doğru uzanan dik sert basamaklı beyaz merdivenler yer alıyor. Basamaklar arası 1 karış kadar. Bu basamaklar hem yukarı çıkıp birkaç adım sola dönüp sonra bir üst kata devam ediyor. Basamaklar arasında 1 karış boşluk var ve bu boşluk altından zemini görüyoruz. Basamakların sağ ve sol kısmında uzun, ince, beyaz parmaklıklar var. Parmaklıklar arası yarım karış boşluklar yer alıyor. Merdiven boşluklarında ise 5-6 karış uzunluğunda zincire asılı aydınlatmalar var.

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi Açık Basketbol Sahası

Betimleyen: Buğra Berk ÖZYÜREK / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Renkli dikey dikdörtgen fotoğraf karesinde Özyeğin Üniversitesi’nin açık basketbol sahasının bulunduğu bir alan ve arka planda ise fakülte binaları görünüyor. Basket sahasının kapısının önünde arka arkaya durmuş bir şekilde kırmızı renkte çiçekleri olan yetişkin bir insanın dizine kadar gelebilecek boyda bitkiler bulunuyor. Bitkilerin sol yanında ise kapalı yeşil bir bahçe şemsiyesi var. Basket sahasının etrafını saran yeşil renkte ve neredeyse iki veya üç insan boyunda bir tel bulunuyor. Sahanın tel ve demirden yapılan kapısı kapalı.

Sahanın içinde üç adet sokak lambası şeklinde bir aydınlatma var. Sahanın dikdörtgen zeminini merkezi mavi, dışı yeşil olmak üzere iki renge boyanmış. Mavi renge boyanmış alanın içinde basketbol oyunu için beyaz çizgilerle bazı alanlar belirtilmiş. Sahanın zemininde küçük küçük su birikintileri var.

Sahayı çevreleyen tellerle bitişik ve içinde bulunan üç adet oturmak için bank benzeri yerler var. Basket sahasının yanında kapalı bir alan var ama içerisinde ne olduğu belli olmuyor. Arka planda küçük bir tepenin üzerinde duran beyaz renge boyanmış ve mavi renkte camları olan dört veya beş katlı fakülte binaları var.

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin yanındaki Sergi Binası

Betimleyen: Özge AK / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Yatay dikdörtgen ve renkli olan fotoğrafta, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin yanında bulunan Sergi Binası var. Binanın bize göre sağ tarafında kirli beyaz renkte, katlı bir görüntüde tasarlanmış, duvarında yer yer yarım metrelik oyuntular olan başka bir bina var. Sergi binasının arka planında beyaz, yer yer gri bulutlar olan gökyüzü seçiliyor. Hava çok aydınlık değil.  Sergi binasının bize göre sol tarafında, uzakta bir tepedeki irili ufaklı evlerin siluetleri seçiliyor.

Tek katlı olan sergi binası, uzun kenarları yere paralel olan bir dikdörtgen şeklinde tasarlanmış. Gri, metalimsi bir cepheye sahip binanın dışı, kalın bir kat camla sarılmış ancak cam binaya tam olarak yapışık değil, arada bir insan bo

 

 

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi – İşletme Fakültesi içi kahve dünyası

Betimleyen: Buğra Berk ÖZYÜREK / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Renkli yatay dikdörtgen fotoğraf karesinde Özyeğin Üniversitesi’nin iki katlı İşletme Fakültesi içerisinde, geniş bir koridorda ve alt katta bulunan Kahve Dünyası’nın önünde kadın ve erkeklerin oturduğu masalar var. Arka planda ise fakültenin girişinde masada oturan birkaç kişi gözüküyor. Alt katta bulunan Kahve Dünyası’nın sağ tarafında altı adet masa var, dokuz kişi oturuyor. Bu masalar sağda ve solda olmak üzere sırayla dizilmiş. Sandalyeler kahverengi renkte bir deri ile kaplanmış. Masanın üstünde ise sadece camdan bir alan var. Sol tarafta takım elbise giymiş tek başına oturmuş genç biri var. Sağ tarafta iki kadın, iki erkek sohbet ediyorlar. 

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi yurt 2 girişinden yurt 4 görünümü

Betimleyen: Emin AKSU / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Dikey, dikdörtgen ve renkli fotoğraf karesinde okulun yurt 4’e girişinden bir görünüm veriliyor. Hava açık, gündüz saatleri ve sokakta çekilen fotoğrafta kaldırım, yol ve solda binalar yer alıyor. Solda sırasıyla çeyreği verilmiş bir bina, hemen devamında 3 katlı bir bina daha var ve iki binanın önü ağaçlarla kaplı, ağaçların önünde de oturmak için taştan bir bank var. Fotoğrafın bize yakın olan tarafında fotoğrafı boydan kapsayan bir elektrik direği, onun altında turuncu renklerinde 3 tane beyaz şeridi olan düzinelerce duba var. Elektrik direklerinin ve dubaların hepsi, resmin ortasından sağına doğru uzanan sarı ve beyaz renkli yurt 4 e kadar sıralanmış. Solda kalan kaldırımın yanında arabaların geçebileceği bir yol var ve bu yol kasisten sonra genişleyip “o” halini alıyor “o” harfini tam ortasını ise ağaçlar oluşturuyor. Devamında ise yol düzleşiyor. Fotoğrafın sağ tarafında ise sırasıyla yaprakları dökülmüş ağaçlar yurt 4’e kadar eşlik ediyor. Resmin üst tarafında ise gökyüzü var ve gökyüzü tamamen açık, hiç bulut yok ve mavi renginde.

Devamı için Tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi / Erkek yurdu yurt 1 girişi

Betimleyen: Özge AK/ Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Dikey dikdörtgen olan renkli fotoğrafta, Özyeğin Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu yer alıyor. Fotoğraf gündüz çekilmiş ancak hava çok aydınlık değil. Fotoğrafta tüm yurt binası değil, sadece dış cephenin birbirine bitişik, köşeli duran 2 duvarı var. Fotoğrafta seçilebildiği kadarıyla bina, giriş dahil 4 kattan oluşuyor. Giriş katından birinci kata kadar olan dış cephe kahverengi, uzun kenarı yaklaşık bir karışlık tuğla görünümlü taşlarla kaplanmış. Taşlar birbirine yapışık değil, aradaki birkaç santimetrelik boşluklarda beyaz sıva var. Fotoğrafın sol üst köşesinde içinde uzun çubuklar olan, kırmızı daire şeklinde ne olduğu anlaşılamayan bir parça var.

Fotoğrafın tam ortasında, solda kalan duvarda yurdun kapısı yer alıyor. Kapı; uzun kenarı iki, kısa kenarı bir buçuk insan boyunda yatay bir dikdörtgen olarak tasarlanmış. Kapının dış cephesi; çevrelerinde açık gri metal bir çerçeve bulunan, uzun kenarı kapının kısa kenarına eşit, kısa kenarı yaklaşık bir metre olan 8 adet cam parçasıyla kaplanmış. Cam parçaların sol baştaki 4 tanesinde beyaz, aşağı indirilip yukarı kaldırılabilen perdeler var. En baştaki camın perdesi tamamen, ortadaki 2 ve 3. camınki yarıya kadar, 4.camınki ise yarıdan biraz daha fazla kapalı.  Perdeli camların yanında yine camdan oluşan bir kapı var. Kapı iterek veya çekilerek açılacak şekilde tasarlanmış, uzun kenarlarda yukarıda 3 aşağıda 1 tane olmak üzere toplam 8 tane menteşe var. Bu camlardan binanın içi biraz seçilse de tam olarak net değil. 

 

 

 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 2226