Adamın Oğlu / The Son of Man

Adamın Oğlu / The Son of Man

Dikey dikdörtgen otoportrede, arkasını denize vermiş, dimdik duran takım elbiseli erkeğin yüzünü havada duran yeşil bir elma kapatıyor.

Tam karşıya bakan orta yaşlı erkek kollarını iki yanına sarkıtmış, ceketinin bittiği yere dek resmedilmiş. Oval bir yüzü olan erkeğin ten rengi turuncuya çalıyor. Kısa, kırlaşmış saçlarını üzerinde orta kalınlıkla koyu gri bir şerit olan siyah bir melon şapka neredeyse tamamen kapatıyor. Büyük kulakları açıkta kalan erkeğin kaşlarını, gözlerini ve ağzını yüzünün tam ortasındaki yeşil elma yer alıyor. Elmanın üstünden yukarı doğru uzanan yeşil dalların ardından erkeğin kavisli kaşlarının bir kısmıyla gözlerinin kenarları belli belirsiz bir şekilde görülüyor. Bol duran, iki düğmeli siyah ceketinin içine beyaz gömlek giymiş, üstüne de kırmızı kravat takmış. Ceketinin sol kolunda dirsek izi var. Erkeğin yalnızca üst bedeni resmedildiğinden, kızıla çalan kahverengi eldiveni ceketinin sağ kolunun ucundan belli belirsiz gözüküyor.

Erkeğin yüzünü büyük ölçüde kapatan yeşil elma yusyuvarlak. Elmanın ortasından çıkan yeşil dalın ucu, erkeğin şapkasındaki gri kurdelenin hizasına kadar uzanıyor. Dalın üstünde, her biri farklı yöne bakan dört büyük, bir küçük yeşil yaprak var. Dalın üst kısmından çıkan büyük yaprakların ikisi yukarı doğru uzanırken diğer ikisi de elmaya temas etmeden, aşağı doğru uzanıyor. Daha alttaki küçük yaprak ise elmaya değecek şekilde aşağı doğru uzamış.

Erkeğin önünde durduğu, kum rengi dikdörtgen prizma taşlardan örülmüş bel hizasının altındaki duvarın arkasında kalan deniz, çarşaf gibi dümdüz ve soluk mavi. Erkeğin dirseklerinin biraz yukarısında başlayan ufuk çizgisinin üstünde koyu bulutlar var. Açık tonlarla renklendirilmiş gökyüzündeki bulutlar, erkeğin sağ arkasında yoğunlaşmış.

Arka planda ağırlıklı olarak pastel renklerin kullanıldığı tabloda ön plandaki erkek daha canlı tonlarla renklendirilmiş. Kirli beyaz, gri ve yeşilin belirsiz fırça darbeleriyle iç içe geçmesiyle ortaya çıkan gök yüzündeki bulutların altındaki soluk mavi denizde de fırça darbeleri kısmen belirsiz. Bulanık görünen gök yüzü ve denizin aksine, erkeğin önünde durduğu bir hali detaylı olan taş duvar keskin hatlara sahip. Tıpkı duvar gibi keskin hatlara sahip olan erkek, belirsiz fırça darbeleriyle canlı tonlarla tuvalde hayat bulmuş.

Sayfa Görüntüleme : 1054