Atatürk Büstü

Atatürk Büstü

Betimleyen: Hümeyra KARA (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Büyük karelerden oluşan dikey dikdörtgen mermer zemin üzerine siyah metal uzun dikeylerle oluşturulmuş soluna dönük Atatürk portre silüetinin heykel çalışması.

Heykel kendisinden biraz daha büyük bir mermer üzerinde duruyor. Mermerin üzerinde siyah renkli “Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.” ardından Büyük harflerle “M. KEMAL ATATÜRK” yazıyor.

Enine üç boyuna dört kareden oluşan mermerin üzerinde yukarıdan aşağıya doğru yerleştirilmiş siyah uzun dikey metallerden Atatürk portre silüeti oluşturulmuş. Soldan sağa ilk karelerin yarısından son karelerin yarısına kadar portre silüetini oluşturacak şekilde uzunlamasına uzun dikey metaller dizilmiş.

Yukarıdan aşağıya doğru soldan sağa ilk karenin yarısından üçüncü karenin yarısına kadar 47 tane metal dikey dizilmiş, ilk metal dikey hariç diğer dikeyler ikili grup halinde uçlarından metalle birleştirilmiş. Yukarıdan aşağıya doğru iki karış aralıklarla metallerin üzerinden enine doğru iki metal tel geçiyor. Aşağıya doğru kafa şeklini oluşturacak şekilde metallerin boyu kısalıyor. Alttaki karelerde soldan sağa doğru metallerle ense şekli, bir kare sonra burun, ağız ve çene şekli oluşturulmuş. Dikey metaller aşağıya doğru vücudu oluşturacak şekilde dizilmiş. Vücut için son üç karede soldan sağa ilk karede iki metal dikey üçüncü karede altı metal dikey yerleştirilmiş.

Sayfa Görüntüleme : 866