Bisiklet

Bisiklet

Sanatçı: Zekine Kundukan

Kategori: Enstalasyon

Materyal: Tuval

Teknik: Yağlı Boya

Ölçü: 230x180 cm

Konum: Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi (AB2) - Giriş Kat

Betimleyen: Maral BAYMAK / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

Dikey dikdörtgen şeklindeki tabloda vücudu karşıya dönük, öne doğru eğilmiş bir çocuk ve onun önünde de çapraz konumlanmış bir bisiklet yer alıyor. Tabloda fırça darbeleri oldukça belirgin. Çocuk, duvarları gri ve tonlarından oluşan boş bir odada. Oda bir kare içerisine resmedilmiş. Bisiklet ise çocuğun bulunduğu odanın dışında beyaz arka plan üzerine resmedilmiş.

Çocuğun saçları kısa, önleri alnına dökülüyor. Yüz ifadesi çok anlaşılır değil. Bisiklete doğru (sol tarafa) bakıyor. Boynu gözükmüyor. Üstünde beyaz bir gömlek var. Sağ kolu bisiklete uzanır gibi daha önde duruyor. Sol kolu ise vücuduna yapışık halde. Altında dizlerinin biraz üstünde biten lacivert bir şort var. Gri olan ayakkabısının ise bağcıkları beyaz. Bağcıklar açık yere doğru sarkıyor.

Bisiklet gri renklerde. Üzerinde yer yer sarılı kağıtlar aşağı doğru sarkmakta. Bisikletin tutma yerleri siyah ince bir parçayla birbirine bağlı. Tutma yerlerinin altından metal boru yarım daireye benzer şekilde aşağıda birleşmiş ve tekerleğe bağlanmış. Tekerleğe bağlandığı yerden bir parça çıkmış bu parçanın üstünde selesi yer almakta. Selesi siyah selesinin üstünden beyaz kağıtlar sarkıyor. Seleden aşağı dümdüz uzun bir parça uzanıyor ve zincire bağlanıyor. Zincir bisikletin sağ tarafında. Daire şeklinde bir parça ve arka tekerleğin ortasındaki bir parçaya sarılı. Sol pedal altta, sağ pedal yukarıda duruyor. Pedalların olduğu yerden ön tekerin üstüne doğru uzun bir parça çapraz şekilde uzanıyor. Sele, ön tekerin üstü ve pedallar arasında eşkenar bir üçgen oluşmuş. Aynı şekilde sele, arka teker ve pedallar arasında da bir üçgen oluşmuş durumda.

Sayfa Görüntüleme : 965