Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti-Betimleyen: Anıl YÜCEL  Bayrak, mavi, kırmızı ve beyaz renklerden oluşuyor. Yatay ve dikey olarak bayrağı dört eşit parçaya bölen beyaz artı var. Sol üst ve sağ alt köşesi mavi, sağ üst ve sol alt köşesi ise kırmızı. Ülkenin arması, beyaz artının tam ortada yer almakta.  Amblemde yine kırmızı, mavi ve beyaz renkler çapraz bir şekilde duruyor. Ortasında bir kitap, kitabın üstünde ise altın renginde bir haç var. Haçın sağ ve solunda yine altın renginde üçer tane ok bulunuyor. Bu oklar yukarı doğru bakıyor. Amblemin sağında yeşil çalı çalıya benzer bir dal bulunmakta, sağında ise yapraklı bir dal bulunmakta. Amblemin üstünde mavi kurdele aşağısında ise kırmızı bir kurdele var. Mavi kurdelede “DIOS, PATRIA, LIBERTAD” yazarken, kırmızı kurdelede “REPUBLICA DOMINICANA” yazmakta.

Betimleyen: Anıl YÜCEL

Bayrak, mavi, kırmızı ve beyaz renklerden oluşuyor. Yatay ve dikey olarak bayrağı dört eşit parçaya bölen beyaz artı var. Sol üst ve sağ alt köşesi mavi, sağ üst ve sol alt köşesi ise kırmızı. Ülkenin arması, beyaz artının tam ortada yer almakta.

Amblemde yine kırmızı, mavi ve beyaz renkler çapraz bir şekilde duruyor. Ortasında bir kitap, kitabın üstünde ise altın renginde bir haç var. Haçın sağ ve solunda yine altın renginde üçer tane ok bulunuyor. Bu oklar yukarı doğru bakıyor. Amblemin sağında yeşil çalı çalıya benzer bir dal bulunmakta, sağında ise yapraklı bir dal bulunmakta. Amblemin üstünde mavi kurdele aşağısında ise kırmızı bir kurdele var. Mavi kurdelede “DIOS, PATRIA, LIBERTAD” yazarken, kırmızı kurdelede “REPUBLICA DOMINICANA” yazmakta.

Sayfa Görüntüleme : 905