İÇECEKLER

WHİTE MOCHA

Betimleyen: Deniz Balancar

Yeşil arka plandan oluşan fotoğrafın odak noktasında bir bardak white mocha yer alıyor. Şeffaf, kulplu bir bardakta sunulmuş. Kahve ve beyaz çikolata sosundan oluşan genelde sıcak tüketilen bir içecek olan white mochanın üzerine dört parmak kalınlığında krema sıkılmış. Kahvenin rengi ise süt eklendiğinden krem rengindedir.

Devamı için Tıklayınız

ŞAMPANYA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta gazlı ve alkollü bir içecek olan şampanya bir kadehte sunulmuş. Şeffaf, ince saplı, ince uzun bir gövdeye sahip kadehin içerisinde açık sarı renginde doldurulmuş. Ağız kısmından iki parmak aşağısına kadar konulmuş. Sarı renkli, yarı saydam sıvının içerisinde gaz baloncukları mevcut.

Devamı için Tıklayınız

Matcha Latte

Betimleyen: Muhammet Kesgin

Fotoğrafta, beyaz örtülü bir masanın üzerinde iki tane cam bardağın içerisinde matcha latte var. Matcha Latte; yeşil çay kullanılarak yapılan sütlü bir içecektir. Matcha latteli olan bardakların bir tanesi kahverengi ve benekli desenlerden oluşan bir tepsinin içinde duruyor ve bardağa sadece eli kadrajda çıkan bir kişi, beyaz renkten oluşan başka bir bardaktan yeşil renkli bir sıvı (matcha) boşaltıyor. Matcha latteli olan diğer bardak ise tepside olan bardağın sol arka tarafında dolu bir şekilde durmaktadır. 

Devamı için Tıklayınız

Pousse Cafe

Betimleyen: Bedia Ağtaş

Dikdörtgen şeklindeki bir fotoğrafta, arka fonda bulanık halde bir kumsal, deniz ve uzaklarda bir kara parçası yer alıyor. En altta; sağ alt köşeden sola doğru hafif yukarı eğimli devam eden ahşap bir zemin var. Bunun üzerinde tam ortasında , içinde renkli kokteyli olan bir martini bardağı duruyor. Ağız kısmı geniş ve aşağı doğru incelen koni biçimindeki bu cam bardağın içinde, dört çeşit likörden oluşmuş katmanlı bir içecek  var. 

Devamı için Tıklayınız

Dalgona Kahvesi

Betimleyen Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta ağzında altın yaldızdan ince bir çizgi bulunan düz   camdan yapılmış su bardağından genişçe bir bardakla sunum yapılmış dalgona kahvesi bulunmakta. Altta üçte ikilik kısımda beyaz, üstte açık kahverengi, krema gibi yoğun bir köpük malzemeyle yapılmış. Alttaki beyaz sıvı süt. Üstteki kısım; iki çorba kaşığı granül kahveye aynı miktar toz şeker ve sıcak su 20 dakika çırpılarak açık renkte ve koyu kıvama getirilmiş, köpürtülmüş  kahve .Yoğun köpükten süte doğru bir miktar renk geçişleri var.

 

Devamı için Tıklayınız

Bellini

Betimleyen: Berrin Tezel

Arka planı gri dalgalı renk olan kare bir fotoğrafta biri önde diğeri hemen yanında çok hafif sağa eğimli iki uzun kadeh içerisinde Bellini yer alıyor. Şeffaf cam kadehlerin ayak kısımları fotoprafta yer almıyor. En altta gövdenin yarısından başlayan görüntü oldukça uzun kase kısmı ile neredeyse fotoğraf karesinin tepesine kadar ulaşıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Atole

Betimleyen: Bedia Ağtaş

Hafif dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta masanın üzerinde alttan yukarıya, resmin yukarısından fazlasını kaplayan toprak rengi bir seramik tabak ve içinde geniş ağızlı bir fincan duruyor. Fincan ve tabağın etrafına iki beyaz şerit çekilmiş ve şeritlerin iç kısımları yeşil yapraklı beyaz çiçeklerle donatılmış. Fincanın içinde atole ya da bazı bölgelerde atol adı verilen, ana malzemesi mısır hamuru olan bir kış beyaz krem rengi bir içecek bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

Viski

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta ahşap bir masanın üzerinde bardakta sek viski yer alıyor. Viski arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirerek olgunlaştırılan bir alkollü içkidir. Görselde 4 parmak boyutunda cam bir bardağın 2/3’ü dolacak şekilde viski ve üç adet buz konulmuş. Buzlardan biri tabana tam oturmuş bir diğeri hafif yatay dururken en üstteki buz parçasının yarısı viskinin dışında kalmış. İçeceğin rengi kahverengi olup hafif saydamdır. Bardağın altına bir peçete yerleştirilmiş.

Devamı için Tıklayınız

Margarita Kokteyl

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta alkollü kokteyllerin en meşhur olanlarından iki kadeh margarita yer alıyor. Kadehlerden bir tanesi kadrajın tam ortasında diğeri ise onun arka sağ çaprazında kalıyor. İki kadehin arasında ikiye bölünmüş ve fotoğrafın solunda iki tam koyu yeşil renge sahip misket limonu var. 

Margarita, tekila, portakal likörü ve limon suyundan oluşan genelde kadehin ağız kısmına tuz sürülerek servis edilen bir kokteyldir.

Kadehler, şeffaf, ince uzun saplı, şarap kadehlerinden daha üçgen doğru iniyor. Kokteyl açık sarı renginden oluşuyor. Kadehin ağız kısmına bir parmak kalınlığında boylu boyunca tuz sürülmüş.

Devamı için Tıklayınız

Freedo Espresso- Yunan Kahvesi- Frappe

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta Yunanistan manzarası ve meşhur yunan kahvesi olan frappe yer alıyor. Fotoğraf yukarıdan çekilmiş, sol tarafta beyaz Yunan evleri sağ tarafta ise masmavi  deniz, bir ada ile bir tekne seçiliyor. Mermer bir sütunun üzerine konulmuş, fotoğrafın sağ tarafında kalan, yakın çekilmiş frappe yer alıyor. Cam, ince, uzun bir bardakla servis edilmiş. Frappe’nin 2/3’ü espresso dan oluşuyor kalan kısmında ise koyu bir köpük kıvamına getirilmiş süt yer alıyor. Soğuk bir içecek olan frappenin içerisinde buz küpleri yer alıyor. Sarı bir pipet ile servis edilmiş, pipet sol tarafa doğru bakıyor.

Devamı için Tıklayınız

Fanta

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki fotoğrafta gazlı bir meşrubat olan fanta bardakta servis edilmiş. Küçük boy cam bardağın içerisinde duran fanta turuncu rengine sahip. Bardağın içerisine buz küpleri atılmış, buz küpleri fantanın yüzeyinden yarısına kadar iniyor. Gazlı bir içecek olan fantanın, bardağın en alt kısmında gaz baloncukları seçilebiliyor. Bardağa bir adet beyaz ve turuncu şeritli pipet yerleştirilmiş, pipetin ağzı sola bakıyor. Bardağın sağ tarafına ise “fanta” markasına ait süs şemsiye konulmuş. Şemsiye yine beyaz ve turuncu bölümlerden oluşuyor her bölümün üzerinde turuncu portakal ve mavi renkle fanta yazısından oluşan fanta markasının logosu yer alıyor.

Devamı için Tıklayınız

Boza

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta bilinen en eski Türk içeceklerinden olan boza yer alıyor. Boza, darı irmiği, su ve şekerden üretilen bir kış içeceğidir. Fotoğrafta siyah karelerden oluşan bir masanın üzerine konulmuş, cam bardakta boza var. İçeceğin rengi açık kahverengi ve krem tonlarında. Bozanın üzerine kavrulmuş sarı leblebi ve toz tarçın dökülmüş. Leblebilerin bir kısmı yarı batmış vaziyette tepeleme olarak bardağın tam ortasında bulunuyor. Toz tarçın ise leblebilerin kenarlarına doğru serpilmiş.

Devamı için Tıklayınız

Bira

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta alkollü içeceklerden bira var. Arka plan tamamen siyah, dikdörtgen şeklinde, büyük, cam, sağ kenarında kulpu olan bir bardağın içerisine bira konulmuş. Koyu sarı ve turuncu arası bir renge sahip. Gazlı bir içecek olan biranın, baloncukları cam bardaktan seçilebiliyor. Bardağın yukarısına doğru artan minik baloncuklar ve bardağın tepesinde ise beyaz bir köpük tabakası var. Köpük bardağın sağ kenarından aşağı doğru akar vaziyette.

Devamı için Tıklayınız

Martini

Betimleyen: Deniz Balancar

Görselde ilk kez İtalya’da üretilmiş bir kokteyl olan martini var. Martini, beyaz şaraba şeker, alkol, su, karamel, baharat ve kokulu bitkilerin eklenmesi ile oluşur. Şarap kadehini andıran ancak tabanı terse bakan bir üçgene benzeyen bir kadeh ile servis edilir. Kadehin sol tarafında bir kürdana üç adet içi kırmızı biberli yeşil zeytin saplanmış, kadehin içerisinde duruyor, iki zeytin kokteylin içinde bir tanesi ise üzerinde kalmış. Martini şeffaf, hafif bulanık bir suya benzer görünümdedir.

Devamı için Tıklayınız

Kola

Betimleyen: Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta baş parmak ve işaret parmağının açıklığı boyutunda yuvarlak kesitli bir bardak bulunmakta. İçi tamamen buz küpleriyle dolu. Bardağın üstünden bir el, zarifçe tuttuğu açılmış bir kutu kola içinden bardağa kola boşaltmakta. Kola buz küplerini sararak tüm bardağı ağız kısmından bir parmak boşluk kalana kadar doldurmakta. Rengi kızıl kahve olan kola gazlı bir içecek olduğundan, buz küplerinin etrafında küçük toplu iğne başı kadar hava kabarcıkları oluşturmakta. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 738