Kanguru

Kanguru

Betimleyen: Damla YILMAZ

Gündüz çekilmiş fotoğrafta, açık mavi renkli bir gökyüzünün altında yan yana sıralanmış tepelerin, ötelerde koyu mavi renkli olup kıyıya doğru tonu bir hayli açılan okyanusun fonu oluşturduğu, beyaz bir kumsalda kanguru duruyor.

Uzunluğu 1,5 m, ağırlığı 100 kg kadar. Ters üçgene benzeyen bir başı var. Yüzünün iki yanında bulunan damla şeklindeki iri gözleri siyah, kısa üst kirpikleri kahve tonunda.

Öne doğru hafif çıkık olan burnunun ucu yuvarlak, tüysüz ve koyu kahverengi. Ters bir yay oluşturan burun delikleri siyah renkte. Burnunun kenarlarından ileri doğru uzamış ince, uzun tüyler var.  Küçük ince ağzı ters üçgen biçiminde…  Üst dudağı ince bir çizgi halinde neredeyse görünmüyor. Ağız, yarım cm derinliğindeki bir çizgiyle burna bağlanıyor.  Başının üstünde 15 cm uzunluğunda, içe doğru kıvrık ve tüylü 2 kulağı var. Dizi olmayan insan bacağına benzeyen arka bacakları, yaklaşık 50 cm uzunluğunda. Ayaklar, bilek kısımlarından birbirine daha yakın durması sebebiyle hem gövdeye hem de parmak uçlarına doğru zafer işareti şeklinde bir açı oluşturuyor. Koyu kahverengi 4 parmağın olduğu ayakları, bacak boyuyla aynı uzunlukta. Uzunluk ve genişlik olarak arka ayakların yarısı kadar olan ön ayaklar, aşağı doğru sarkmış ve ayraç şeklini almış. Koyu kahverengi 5 parmak ve 2 cm uzunluğunda kavisli tırnaklar görünüyor.  Yaklaşık 1 m uzunluğundaki uca doğru incelen kuyruk, 30 cm genişliğinde.  Rengi de uca doğru açıktan koyu kahveye dönüyor. Kuyruğuyla arka bacakları arasında daire şeklinde, beyaz tüylü, şişkin, sarkık bir kese var.

Yan şekilde arka ayaklarının üzerinde duran kanguru, yüzü dönük şekilde objektife doğru bakıyor. Vücudu, ağırlıklı olarak kızıla çalan kahverengi; bazı yerleri ise beyaz tüylerle kaplı. Cılız gri gölgesi beyaz kuma vuruyor.

Sayfa Görüntüleme : 1005