MEYVELER - SEBZELER

YEŞİL ERİK

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, beyaz arka plan üzerinde rastgele konumlandırılmış altı tane yeşil erik duruyor. Yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde olan bu meyvenin dışı yeşil ve parlaktır. İçi ise sulu ve açık yeşil rengindedir. Bir adet beyaz, tırnak kadar minik çekirdeği bulunur.

Devamı için Tıklayınız

SAFOU MEYVESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Dikdörtgen şeklindeki, beyaz arka planlı fotoğrafın sağında iki adet tam safou meyvesi ve sol tarafında ikiye bölünmüş safou meyvesi var. Afrika armudu olarak da bilinen bu meyve yaklaşık bir yumruk büyüklüğünde ve elips şeklinde olup koyu mor rengine sahip. Meyvenin içi açık yeşil renginde ve büyük bir çekirdeğe sahip olduğu için ortasının büyük bir kısmı boş duruyor.

Devamı için Tıklayınız

MARULA MEYVESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Afrika’da yetişen bir meyve olan marula meyvesi var. Ahşap bir masanın üzerinde bir adet marula meyvesinin iki parmaklık kabuğu soyulmak üzere kaldırılmış fakat koparılmamış. Bir limon büyüklüğündeki bu meyvenin kabuğu açık sarı renginde ve pürüzsüz, içi ise beyaz, sulu ve parlak duruyor. Arka planda yarım yarım duran marula meyveleri var.

Devamı için Tıklayınız

MALTA ERİĞİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta beyaz arka plan üzerinde açık kahverengi sapları ile duran üç adet malta eriği var. Turuncu renkli, kadifemsi bir dokuya sahip olan meyvenin incecik bir kabuğu vardır. İçi ise yine turuncu ve suludur. İçerisinde 3-4 adet tırnak boyutunda kahverengi çekirdekleri vardır. En önde duran erik ortadan ikiye kesilmiş vaziyettedir ve iki parlak çekirdeği kendini belli ediyor. Eriklerin altına uzun, yeşil bir yaprak yerleştirilmiş.

Devamı için Tıklayınız

KARAMBOLA /YILDIZ MEYVESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta beyaz arka planın üzerinde bir adet tam yıldız meyvesi ile meyveden kesilmiş ince bir dilim bulunuyor. Meyve sarı renkli ve parlak. Yaklaşık iki karış büyüklüğündeki meyvenin dışı yıldız şeklinde oyulmuş gibi duruyor. Meyveden kesilmiş dilim ise tam olarak bir yıldız şeklinde, uçları sivri ve muntazam değil. Meyvenin içi daha açık sarı renginde ve ortasında beyaz küçük çekirdekler var.

Devamı için Tıklayınız

GRAVİOLA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, beyaz arka plan üzerinde duran iki adet Graviola meyvesi duruyor. Tarçın elması adı ile de bilinen bu meyve yaklaşık bir kavun büyüklüğünde olup, dışı yeşil ve dikenli, içi ise beyaz ve pürüzsüz. Fotoğrafta arkada bir adet tam ve ön tarafta ise bir yarım Graviola duruyor. Yarım olan Graviola’nın içi bembeyaz ve on tane kenarlara yakın şekilde konumlanmış, tırnak büyüklüğünde siyah çekirdekler var. Fotoğrafın sağ altında ise üç tane yeşil yaprak duruyor.

Devamı için Tıklayınız

ÇERİMOYA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Annona cherimola bitkisinin meyvesi olan çerimoya meyvesi bulunuyor. Beyaz taş bir masada ahşap bir sunumluğun üzerinde iki adet çerimoya var. Bu meyve, beyaz dutun büyük haline benziyor. Dışı beyaz ve yeşilimsi renklerden oluşup, nokta nokta ayrılıyor. Sunumluğun üzerinde sağda durmakta olan meyve ikiye kesilmiş. Meyvenin içi beyaz ve içerisinde tırnak büyüklüğünde siyah çekirdekler var. Fotoğrafın sağ arkasında beyaz saksı içerisinde iki sukulent duruyor. Sol tarafında ise dik konumlandırılmış ve üzerinde yeşil yaprakları duran çerimoya var.

Devamı için Tıklayınız

BÖĞÜRTLEN

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, yeşil renkli bitkisinin üzerinde duran böğürtlen meyveleri var. Olgunlaşmış hali koyu mor olan bu meyvenin bazıları tam olgunlaşmadığı için kırmızı ve kırmızı tonlarındadır. İrili ufaklı boyutlarda olan bu meyvenin şekli yuvarlak olup yaklaşık bir zeytin büyüklüğündedir. Meyve küçük küçük noktacıklardan oluşmaktadır.

Devamı için Tıklayınız

AGUAJE MEYVESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğraf, bir sürü aguaje meyvesinin rastgele konumlandırılmasından oluşuyor. Ortada duran aguaje meyvesinin ise tepe kısmından bir bölüm kesilmiş halde ve onun yanındaki aguaje meyvesinin de yarısı soyulmuş duruyor. Geri kalan tüm meyveler ise kabuklu halde. Bir yumruk büyüklüğünde ve şişko bir elips şeklinde olan bu meyvenin dışı kahverengi ve yılan derisi andıran bir yapıda, meyvenin baş kısmında ise dört parmak kadar uzunluğa ulaşan kahverengi sapı var. Meyvenin içi ise parlak turuncu renginde ve ortasında bir adet kahverengi çekirdeği var.

Devamı için Tıklayınız

CUPUAÇU MEYVESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Güney Amerika’nın yağmur ormanlarında yetişen, kakao ailesine ait ağaçlarından birinin meyvesi olan cupuaçu meyvesinin yarım kabuğu kesilmiş ve soluna konulmuş şekilde duruyor. Meyve bir kavun büyüklüğü ve şekline sahip, kabuğu ise sert ve iki parmak kalınlığında olup kahverengindedir. Meyvenin içi sarıya çalan beyaz renginde ve hafif pürüzlü duruyor.

Devamı için Tıklayınız

NAR

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta ahşap bir masanın üzerinde duran iki adet nar duruyor. İki yumruk büyüklüğünde olan meyve kırmızı renge sahip. Sol taraftaki nar bütün halde duruyor, sağ taraftaki nar ise ortadan kesilmiş yarım vaziyette ve önlerinde ise bir küçük parça var. Narın tepe noktası bir çiçeği andırıyor. 6 üçgen yaprak ve ortasında tomurcuklar bulunuyor. Meyvenin içi kısmında leblebi boyutunda kırmızı renkli onlarca tanesi var. Tanelerin arasında beyaz zar gibi bir yapı var. Fotoğrafın solunda ve sağında süs olarak yeşil yapraklar duruyor.

Devamı için Tıklayınız

MANGO

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta egzotik meyvelerden biri olan Mango yer alıyor. Bir bütün mango arkada duruken fotoğrafın ön tarafında ise elma dilim şeklinde kesilmiş iki dilim mango yer alıyor. Dış kabuğu kırmızı renginde ve kısım kısım yeşil renklerden oluşan meyvenin içi turuncu renginde ve pürüzsüz bir dokuya sahip.

Devamı için Tıklayınız

AHUDUDU

Betimleyen: Bedia Ağtaş

Kare şeklindeki fotoğrafta, yaprakların önünde dallarında duran dört tane kırmızı renkli ahududu meyveleri yakın olarak kadrajlanmış. Yarısı çıkmış iki yeşil yaprağın üzerine doğru yaslanmış ahududu beşlisinin en üstte olanı kopmuş vaziyette. Kalan dört meyveden ikisi fotoğrafa göre sol tarafa doğru alt alta duruyor. Biri tam ortada diğeri de onun sağında asılı duruyor. Çalı bitkisi olan bu meyvelerin, arka planında çok net olmasada çokça yaprak var. Bu meyve kırmızı renkli bir meyvedir. Bir göbeğin etrafında kümelenmiş küçük meyve tanelerinden oluşur. Hafif tüylü bir yapısı vardır.

Devamı için Tıklayınız

PIRASA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta beyaz arka plan üzerinde üç sap pırasa bulunuyor. Boyutu bir metreye kadar uzanabilen ve sap halinde duran bitkinin kök kısımları beyaz uca doğru gidildikçe yeşil renk alıyor ve açılıyor. Fotoğraftaki üç sap pırasa üst üste konmuş. Kök kısımlarında kök saçakları yer alıyor. Uca doğru gittikçe ikiye açılan yeşil kısımları ise içe içe geçerek çoğalmış gibi duruyorlar.

Devamı için Tıklayınız

MANYOK

Betimleyen: Zerrin Tezel

Tropikal ve yarı tropikal bölgelerde yetişen bitki turp, havuç gibi kök bitki türlerindedir. İnce uzun, havuçtan daha biçimsiz ve uzun şekilde olan Manyok, dışı patates kabuğuna benzer kahverengi bir kabukla çevrilidir. Kabuğu soyulduktan sonra iç kısmı beyazdır. Fotoğrafta dört parça kabuklu manyok üzerinde bir tane yarısı kesilmiş ve kabukları soyulmuş halde olan manyoğun uç kısmında tırnak genişliğinde bir parça kabuk kalmış.

Devamı için Tıklayınız

CENNET HURMASI

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta iki adet yan yana duran Cennet Hurması veya Trabzon Hurması adı ile bilinen meyveler var. Meyve yaklaşık bir yumruk büyüklüğünde olup, koyu turuncu rengine ve parlak, pürüzsüz bir kabuğa sahip. Meyvenin üstünde yeşil renkli bir çiçeğe benzeyen sap kısmı var.

Devamı için Tıklayınız

YABAN MERSİNİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta beyaz bir kasenin içerisinde ve kasenin etrafına doğru yayılan yabanmersinleri var. Yabanmersini boyut olarak yaklaşık bir fındık kadar olup mor ve mavi renklerindedir. Yuvarlağımsı şekle sahip olan yabanmersinlerinin alt kısmında yukarı doğru çıkıntılı bir halka bulunuyor. Beyaz kase tepeleme olarak doldurulmuş, kasenin önünde üç parmak kalınlığına ulaşan yabanmersinleri kasenin arkasına doğru da yayılmış durumda.

Devamı için Tıklayınız

ÇARKIFELEK

Betimleyen:Bilge Yeniceli

Kare şeklindeki fotoğrafta tahta üzerinde üç küçük meyve bulunuyor. En önde iki tane meyveden soldaki ortasından kesilmiş, diğeri bütün ve arkadaki çarkıfelek meyvesi de bütün şeklinde. Bütün olan meyvelerin kahverengi sapları var. Arkadaki çarkıfelek meyvesinin sol tarafında iki adet yeşil yaprak görünüyor. Çarkıfelek meyvelerinin boyutları çok küçük ve mor renkli, meyvenin kabuğunda küçük krem rengi benekler bulunuyor. Ortadan ikiye bölünmüş meyvenin kabuğu dıştan içe doğru mordan beyaza dönüyor ve kalın kabuklu. Meyvenin içi ise küçük parlak sarı renkte meyve pulplarından oluşuyor.

Devamı için Tıklayınız

KAKTÜS İNCİRİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta kaktüslerde yetişen bir kaktüs meyvesi olan frenk yemişi, hint inciri ve kaktüs inciri gibi adlarla anılan meyve bulunuyor. Fotoğrafta 3 adet, iki tanesi önde ve arkaları dönük vaziyette, bir tanesi ise arkada ve yatay şekilde kaktüs meyveleri var. Bu meyve yaklaşık olarak bir yumruk büyüklüğünde ve sarı renklidir, üzerinde benekler halinde dikenler bulunuyor. Sol tarafta duran kaktüs meyvesi ortadan ikiye kesilmiş vaziyettedir. Meyvenin içi turuncu renkli ve sulu duruyor.

Devamı için Tıklayınız

KIZILCIK

Betimleyen : Deniz Balancar

Fotoğrafta, ahşap bir zeminin üzerinde, ahşap bir kase içerisinde doluca kızılcık meyvesi bulunuyor. Kızılcık, ekşi ve tatlı tadı ile bilinen kırmızı bir meyvedir. Yaklaşık bir tırnak boyutunda oval bir şekle sahip. Başında ve sonunda birer nokta şeklinde girintisi var. Fotoğrafın sağ alt ve sol üst köşesinde dekor amaçlı yapraklar konulmuş ve kızılcıklar kase dışınada saçılmış.

Devamı için Tıklayınız

ALIÇ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, bir ağaç dalının üzerinde boylu boyunca kırmızı renkli alıç meyvesi bulunuyor. Bu meyve, Akdenizde yetişmekte olup, sarı, kahverengi ve kırmızı renkleri bulunabilen halk arasında da akdiken, yemişen ve barutan isimleri alan bir meyvedir. Fotoğrafta, bir ağaç dalını boylu boyuna sarmış, yuvarlak şeklinde minik domatese benzer şekilde alıç meyveleri durmaktadır. Arka plan bulanık ve ağaç dallarından oluşmaktadır.

Devamı için Tıklayınız

ALABAŞ- YER LAHANASI

Betimleyen: Alya Adin Aydın

Fotoğrafta turpgillerden gelen ve açık yeşil renkli sebzeler olan üç tane alabaş yer alıyor. Alabaşlardan en önde duranı yarıya kesilmiş ve içi görünecek şekilde sadece bir parçası bulunuyor. Üstünde durdukları zemin kesilmiş bir ağaç veya ondan yapılmış bir mobilyaya benziyor ve bu ağaç kesitinin birbirine çok yakın birçok halkası bulunuyor. Alabaşların hem yumru kısmında, hem de sap ve yaprak kısmında, yeni yıkandıkları izlenimini veren minik su tomurcukları var. Öndeki alabaş hafif yayvan bir yuvarlak şeklinde ve kenarlarından ortasına doğru açılıp beyaz rengini alan açık yeşil tonunda. Her bir alabaşın üst kısmından birkaç tane kalın sap uzanıyor ve bu sapların ucunda da kenarları tırtıklı, kimisi büyük kimisi küçük, koyu yeşil yapraklar var. Bu yapraklar yumruların arkasında, fotoğrafın sağ arka tarafında yoğunlaşmış.

Devamı için Tıklayınız

KEREVİZ

Betimleyen: Zeynep Tunçkale

Fotoğrafta beyaz bir arka planın üstünde, saplarıyla beraber yan yana iki tane taze kereviz bitkisi yer alıyor. Bitkinin kök kısımları fotoğrafın ön tarafında yer alırken sapları arkaya doğru uzanmakta. Sapı uzun, yeşil olan ve uçlarında yine yeşil ufak yapraklar bulunduran kerevizin kök kısmı sarımtırak renkte ve yumru büyüklüğünde, düzgün olmayan, yandan basık küre biçiminde durmakta.

Devamı için Tıklayınız

Akabi Meyvesi

Betimleyen: Ali Emir Darıcı

Dikdörtgen şeklindeki bu fotoğrafta sarı renkli hasır bir zemin üzerinde 4 adet mor renkli kapalı akabi meyvesi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi kesişmiş, ortası açık vaziyette sol tarafta duruyor. Bu açık akabi meyvesinin iç kısmının en dış katmanında kahverengiye yakın sulu bir katman bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

Mangostan

Yatay dikdörtgen fotoğrafta beyaz arka plan üstünde bir adet ortadan ikiye bölünmüş bir adet de tam Mangostan meyvesi var. Portakal büyüklüğündeki Mangostan meyvesi mor renkte çok kalın bir kabuğa sahip ve tepesinde (sapın etrafında) şapkamsı dört adet çıkıntısı var. 

Devamı için Tıklayınız

Rambutan Meyvesi

Betimleyen: Kübra Nur Akyüzoğlu (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay büyük dikdörtgen formda bulunan fotoğrafta bir adet ortadan bölünmüş ve bunun arkasında kalmış birkaç adet rambutan meyvesi (yakın çekim fotoğraflanmış), en arkada ise bir yeşillik var. Rambutan meyvesi kırmızı ile sarı arası değişen bir kabuğa sahip ve kabuğun etrafında uçları sivri yumuşak, tüye benzeyen dikenleri bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

Dağ Çileği

Betimleyen: Zeynep BOZKURT

Kare şeklindeki yakın plandan çekilmiş fotoğrafta ağaçta bulunan dağ çileği meyvesi var.  Arka fonda bulanık gözüken yeşil ağaç yaprakları, önde ise bir dalda ortalama 8 adet bulunan kırmızı ve sarı olan dağ çilekleri bulunuyor. Yüzeyleri iğneli gibi gözüken meyveler ceviz büyüklüğünde.

Devamı için Tıklayınız

Kakao Çekirdeği

Betimleyen: Tuba KAYA

Tahta zemin üzerinde bir kabuğu kapalı bir de kabuğu açık iki kakao meyvesi görünüyor. Kakao ağaçlarında kakao meyvesinin içinde bulunan kakao çekirdeği bir kabuklu ve bir tane de kabuğu açılmış olarak kahverengi zeminde. Kakao meyvelerinin yanına oval yeşil ve küçük yapraklar yerleştirilmiş.  Arkada kabuğu açılmamış kakao meyvesinin boyu yaklaşık bir karış. Odunsu kahverengi dış kabuk uzun ve oval. Kabuğun dışı pürüzlü görüntüye sahip. Öndeki kabuğu açılmış kakao meyvesinin içinde ortalama bademe benzeyen 30-40 kakao çekirdeği var. Kakao çekirdeğinin boyu yaklaşık bir tırnak kadar. dolu olan kabuğun arkasına meyvenin diğer yarısı boş şekilde yaslanmış. Kakao çekirdekleri kahverengi, sert yapılı.

Devamı için Tıklayınız

Kumkuat

Betimleyen: Tuba KAYA

Beyaz zeminde beş bütün, bir yarım kumkuat gelişigüzel konmuş. Ortalama bir el parmağının yarısı kadar olan meyve oval, turuncu. Portakalın dış görünüşüne benzeyen turunçgilin oval tepesinde yeşil, küçük yaprağı var. Yaprak ortalama iki cm’dir. Yarım kesilmiş kumkuat portakalın içine benzer şekilde kabuğun altında yumuşak turuncu kısım var. Beş üçgene benzeyen şeklin birleşmesiyle oluşan meyvenin içinin ortası beyaz. Beyaz kısım ortalama mercimek boyutundadır.  Meyvenin dış kabuğu sert, içi ise yumuşak görünüyor. 

Devamı için Tıklayınız

Papaya

Betimleyen: Tuba KAYA

Beyaz zeminde papaya meyvesi ortadan ikiye ayrılmış ve iki parça görünüyor. Birbirinin üzerine doğru yaslanmış duran oval meyvenin ortalama boyu bir karış. Sarı ile turuncu arasında bir rengi olan papayanın içinde orta kısmı oyulmuş şekilde. Oyuğun içinde mercimek boyutu kadar siyah çekirdekler var. Her iki yarım parçada da bu çekirdekler mevcut. Ortalama bir avuç içi kadar siyah çekirdek oyuğun içine tutunmuş vaziyette. Yarım parçalar birbirinin simetrisi olduğu için her ikisi de aynı görünüyor. Meyvenin bütün hali iri bir armudu andırıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Muskat

Betimleyen: Tuba KAYA

Görselde beyaz fonda iki bütün, bir yarım muskat görünüyor. Etrafında ise rendelenmiş muskat parçacıkları var. Dışı kahverengi ve sert olan muskat, cevizi andıran fakat çok daha küçük ve oval şekle sahip. Kabuk kısmı iç kısmından ayrılamayan baharatın ortadan kesilmiş hali kahverengi -krem rengi tonlarında. İç kısmı kırçıllı görünüyor. Muskatın uzunluğu ortalama 2 parmak, çapı ise bir parmak eninde.

Devamı için Tıklayınız

Kivi

Betimleyen: Tuba KAYA

Beyaz zemin üzerinde bir bütün ve yarım kivi görünüyor. Bütün kivinin dışı kahverengi ve tüylü. Yumurta büyüklüğünde, elipse benzeyen meyvenin alt kısmında tohumun büyüdüğü koyu kahverengi kısım var. Yarım kivi, bütün meyveye yaslanmış. Tüylü, ince, kahverengi kabuğun altında parlak yeşil kısım var. Ortaya doğru gidildikçe meyvenin siyah çekirdekleri yuvarlak oluşturacak şekilde dizilmiş. Çekirdekler oldukça küçük. Bir toplu iğnenin başı kadar görünüyor. En orta kısmı ise beyaz. 

Devamı için Tıklayınız

Avokado

Betimleyen: Nilay VARDAR 

Fotoğrafın solunda bütün halde, sağında ise ortadan kesilmiş bir karıştan daha kısa bir avokado görülüyor. Meyvenin alttan ortaya doğru genişleyen ve üste doğru incelen yuvarlağımsı bir yapısı var. Dış kabuğu parlak, koyu yeşil bir renge sahip. Tepesinde kahverengi, yuvarlak, meyveye yapışık duran çok küçük bir sapı var. Meyvenin yumuşak görünümlü içi açık yeşil renge sahip, dışa doğru yeşilin tonu koyulaşıyor. Alt bölüme yakın orta kısımda yarısı meyvenin içine gömülmüş yarısı dışarda duran çekirdeği görülüyor. İki santimetre çapındaki kahverengi çekirdeğin yuvarlağımsı, sert bir yapısı var.

Devamı için Tıklayınız

Ejder Meyvesi

Betimleyen: Tuba KAYA (Öğretmen, İstanbul Üniversitesi Engellilik Araştırmaları Programında Yüksek Lisans Öğrencisi)

Görselde beyaz fonda yer alan, yaklaşık bir karış eninde ve yarım karış boyundaki ejder meyvesinin yatay ortadan kesilmiş yuvarlak hali ve elips şeklindeki bütün hali yan yana ve birbirine yaslanmış olarak yer almakta. Meyvenin dış kabuğunun rengi açık pembe, küçük dalları yeşil ve içi beyaz. Dış kabuk sert bir dokuya sahipken, iç kısım yumuşak. İçindeki beyaz dokuda milimetrik boyutlarda, siyah, çörek otuna benzeyen çekirdekler var. Dışındaki pembe kabuğunun üzerinde yeşil ve uca doğru sivrileşen çıkıntılar yer alıyor.

Devamı için Tıklayınız

Altın Çilek

Betimleyen: Nilay VARDAR 

Beyaz zemin üzerinde iki sıra halinde dört adet altın çilek görülüyor. En sol üstteki kabuklu, yanındakinin kabuğu hafif açılmış, sol alttaki kabuksuz, yanındaki ise ortasından ikiye bölünmüş. Meyvenin görünümü küçük bir domatesi andırıyor.

Meyvenin dışını saran oval, şeffafa yakın bej rengindeki dış kabuğunun kahverengi damarlı ince bir yapısı var. Turuncu renkli altın çilek, iki santimetre çapında yuvarlak ve çok sert olmayan bir görünüme sahip. Tepesinde yassı açık yeşil renkli bir sapı var. Hafif sulu bir yapıya sahip iç kısmında çok sayıda, küçük, yuvarlak, beyaz çekirdekler görülüyor. 

Devamı için Tıklayınız

Hindistan Cevizi

Betimleyen: Tuba KAYA

Görselde beyaz bir zemin üzerine konumlandırılmış iki bütün ve bir yarım Hindistan cevizi görülüyor. Bütün olan Hindistan cevizleri yan yana, yarım olanı ise tam önlerinde duruyor. Hafif elips şeklindeki, bir karıştan daha büyük olan meyvenin dışı kahverengi. Dış katmanı kalın olan bu meyvenin yüzeyi ipliksi fakat odunsu bir yapıyla kaplı. Yarım olan meyvenin iç kısmı beyaz ve oyulmuş gibi görünen orta kısmı bir kâseyi andırıyor. Meyvenin alt kısmında üç tane hafif çukur kısım bir bowling topundaki parmak geçirilen kısım gibi duruyor.

Devamı için Tıklayınız

Ananas

Betimleyen: Nilay VARDAR

Fotoğrafta yer alan, gri tezgah üzerine dikey şekilde konmuş ananas meyvesi, iki karış yüksekliğe ve yarım karış ene sahip. Meyve, sert görünümlü bir gövde ile onun üzerine konumlanmış yeşil yapraklardan oluşuyor. Gövdenin, alta ve üste doğru ovalleşen dikey dikdörtgenimsi bir yapısı var. Kahverengi-sarı tonlardaki dış kabuk, dikey elips şeklinde küçük parçalara ayrılmış. Bu parçaların orta kısmından, dışarı doğru sarkan 1 santimetreden kısa otsu yapılar görülüyor. Meyvenin yapraklı bölümünün alt kısımlarında aşağı sarkan, orta bölümden itibaren yukarı doğru yükselen ucu sivri yeşil yapraklar var. 

 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 3203