TAŞITLAR

HONDA CBR 250

Betimleyen: Murat Seçkin

Dikdörtgen şeklinde formatlanmış fotoğrafta gri arka plan ve beyaz zemin üzerinde bir adet Honda CBR250 motosiklet bulunmaktadır. Motosiklet iki tekerleğinin üzerinde dik bir şekilde direksiyonu görselin sağ tarafına bakar şekilde konumlanmış. Siyah renkteki motosikletin gövdesinde markanın ve modelin stickerları ve kırmızı desende detaylar bulunuyor. Çamurluğun zemine en yakın noktasında ayaklığın altında Honda yazısı gövdenin tam ortasında ise RR stickerı yerleştirilmiş. Ayaklık yerden yüksekliği yaklaşık olarak 1.5 karış yükseklikte olup ayaklığın üstündeki yukarı doğru üçgen bir şekilde konumlanmış gövde parçasında üçgenin sağ kenarındaki kırmızı renk detayı nokta nokta parçalar halinde üçgenin ortasına doğru siyah yani motorun ana rengine geçiş yapmaktadır. 

Devamı için Tıklayınız

BALIKÇI TEKNESİ

Betimleyen: Murat Seçkin

Dikdörtgen formatta çekilen fotoğrafta göl büyüklüğündeki su birikintisi üzerinde beyaz renkte küçük boyutta bir tekne ayrıca gölün karşı tarafında ağaçlık alan bulunmaktadır. Fotoğrafta sandal gölün karşısındaki ağaçlık alana bakar vaziyette çapraz bir şekilde konumlanmış. Teknik arka kısmı dikdörtgen vaziyette ve ahşap yapıda bir gölgeliğe sahip. Gölgelik iki adet ince ahşap ayakla teknenin arka köşelerine sabitlenmiş olup, teknenin arka kısmından iç tarafına doğru bir adet su hortumu fotoğrafın sol köşesinden uzanmakta. Tekenin iç kısmı küçük ve ahşap bir yapıdadır. İç kısmında kırmızı yelek giymiş beyaz tişörtlü bir erkek uzanan hortumla teknenin iç kısmına su fışkırtmaktadır. Erkek bireyin sağ omzunun hizasında ise teknenin direksiyonu ve ahşap sürüş bölgesi ter almaktadır. Sürüş bölgesinin ön kısmında camsız pencereler var. Sürüş kısmını u şeklinde kapsayan pencerelerin iç kısmı ahşap, dış kısmı ise teknenin rengi olan beyaz renktedir. En sağda kalan pencerenin sol üst kısmında avuç içi büyüklüğünde dalgalanan Türk Bayrağı resmi bulunmaktadır. Aynı zamanda teknenin üstünde ise çubukta dalgalanan Türk bayrağı ve onun üstünde ise küçük bir sönük lamba vardır. Tekne sürüş kısmının önünde sivrilen yapıda bir burun bulunur. Beyaz renkteki teknenin çevresi boyunca mavi renkte dikdörtgen bir şerit geçmektedir.

Devamı için Tıklayınız

TEK TEKERLEKLİ BİSİKLET

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, asfalt zemin üzerinde hareket halinde tek tekerlekli bisiklet var. Üzerindeki kişinin sadece dizinden aşağısı fotoğrafta yer alıyor. Tekerleklerin boyu yaklaşık iki karış civarındadır. İki adet ince tekerleğin birbirine yapıştırılması ve üzerinden de siyah bir koruma mekanizması bulunur. Tekerleklerin sağ ve sol yanında ayakların konulacağı gri, metal aparatlar var. Üzerine binen kişi siyah ayakkabı ve kot pantolon giymiş.

Devamı için Tıklayınız

ASTON MARTİNİ /SÜRAT TEKNESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Aston Martin markasına ait bir sürat teknesi çalışır vaziyette kuş bakışı kadrajlanmış. Koyu mavi bir denizin üzerinde arkasında beyaz köpükler oluşmuş vaziyette gidiyor. Teknenin şekli bir mermiyi andırıyor. Arkası ovalimsi ve uç kısmına doğru sivrileşiyor. Teknenin kenarları lacivert, ön ve arka kısımlarında ise ahşap detayları var. Teknenin üzeri açık sadece ön kısmında dalgaların gelmesini engellemek için bir cam bulunuyor. Ön kısımda beyaz renkli, tekli bir kaptan koltuğu ve arka kısımda ise 4-5 kişinin oturabileceği beyaz geniş bir koltuk var.

Devamı için Tıklayınız

Yelkenli

Betimleyen: Barış Kılınç

Koyu mavi renginde açık deniz ya da okyanusun ortasında 35- 45 adım uzunluğunda 10 adım genişliğinde beyaz bir yelkenli var. Fotoğrafın üst kısmında %25 civarında açık mavi gökyüzü yer alıyor. Gökyüzünde çok küçük belli belirsiz birkaç bulut var. Yelkenlinin arka tarafında bir insan ayakta duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

Porsche Taycan

Fotoğrafta Porsche marka Taycan model, beyaz renk, dört kişilik bir spor araba, siyah asfalt üzerinde ilerliyor. Arka planın buğulu olmasıyla aracın sürat halinde olduğu hissiyatı verilmiş. Aracın ön tarafı, camdan plakaya doğru aşağı eğimli, kaputun üzerinde 2 adet birbirine paralel kabartı şeklinde olan çizgi aşağı doğru geliyor ve kaputun orta ön kısmında Porsche logosu var. Farlar kaputtan daha yüksekte olacak şekilde tepelerin önünde, aynı zamanda farlar klasik dikdörtgen şekildeler. 

Devamı için Tıklayınız

Ferrari

Çorak bir bölgede eskimiş asfalt üzerinde parlak metalik kırmızı, çift kişilik bir Ferrari çapraz bir şekilde önü solda arkası sağda kalacak şekilde duruyor. Pürüzsüz bir yapısı var. Siyah, ince lastiklere ve siyah jantlara sahip. Aracın aynasını ile tekerleğinin arasında kalan alanda sarı üzerine siyah at simgesi bulunan Ferrari logosu var. Aracın kaputunun üzerinde kenarları beyaz ortası siyah olan bir çizgi var. 

Devamı için Tıklayınız

Mercedes G400

Betimleyen: Ceyhun Yıldız

Dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta Mercedes markasına ait olan G400 modeli araç bulunuyor. Bu araç hafif araziye girecek şekilde üretilmiş, yerden yüksek, sade ve şıklığı gösterecek şekilde tasarlanmış olan lüks bir araba. Araç hafif sağdan bir şekilde fotoğraflanmış. Arabanın genel şekli kareye benzemekte. Arabanın ön tarafı dikdörtgen düz bir şekilde geliyor ve orta üst kısmında dikdörtgen bir ızgara ve ortasında bir dairenin orta noktasından eşit uzaklıkta dairenin kenarlarına uzanan mercedesin logosu bulunuyor. Sağ ve sol taraflarında ise yuvarlak farları vardır. Ön kısmının altında tam ortada dikdörtgen beyaz bir şekilde aracın “KU2IPBV” yazılı plakası yer alıyor. Plakanın her iki yanında krom renginde dikey dikdörtgen parçalar var. 

Devamı için Tıklayınız

Tramvay

Betimleyen: Özgün DAYAR

Fotoğrafta, siyah beyaz İstiklal Caddesi’nin tam ortasından geçen kırmızı nostalji tramvayı kadraja doğru gelmekte. Fotoğrafın odak noktasında yer alan tramvay, fotoğrafın üçte birini kaplıyor. Tramvayın sağında ve solunda caddede yürüyen insanların yüzleri belli olmuyor. Yağmakta olan yağmur damlaları kısa çizgiler halinde saat iki yönünden yedi yönüne çapraz şekilde iniyor. Zeminde hafif ıslaklığın yarattığı bir parlama var. Tramvayın üzerinde ilerlediği demiryolu, Arnavut taşı döşeli caddenin ortasında yer alıyor. 

 

Devamı için Tıklayınız

Helikopter

Betimleyen: Mustafa SAĞLAM

Bulutlu bir gökyüzünde statik bir halde olan helikopterin gövde rengi mavi olmakla birlikte üzerinde beyaz renkli farklı fontta yazılar bulunuyor. Tam olarak sol tarafından görüntülenen helikopterin yan tarafında dört adet pencere bulunuyor. Bunlardan üçü dikdörtgen biri de yamuk şeklinde beyaz çerçeveli pencereler ve altlarında “Experimental” yazısı bulunuyor. Bu pencerelerden yamuk şekilli olan aracın ön tarafında, Pilotun bulunduğu yerin hemen yanında yer alıyor. Aynı zamanda Pilot kabininin yanı, kokpitin altında Pilotun ayaklarının bulunduğu yerde pilotun tam altını görebilmesi için de bir pencere bulunmakta. 

 

Devamı için Tıklayınız

Mini Cooper

Betimleyen: Özgün DAYAR

Fotoğrafta açık kahverengi bir taş bina önünde Mini marka Cooper model bir araba park halinde duruyor. Fotoğraf, arabanın sol ve ön tarafı kadraja bakacak şekilde çapraz açıdan çekilmiş. Otomobilin dikiz aynaları ve tavanı beyaz, gövdesi çimen yeşili renkte. Şehir içi kullanıma uygun, yerden fazla yüksek olmayan araçta kaput gövdeye göre biraz uzun biçimli. Hatchback model, tek kapılı arabanın tavanı, köşe hatları belirgin olacak şekilde kübik tasarlanmış. Kaputun üzerinde, ızgaradan ön camın dış kenarlarına kadar genişleyen açıyla çekilmiş iki siyah şerit boya var. 

 

Devamı için Tıklayınız

Vespa Primavera - Motor

Betimleyen: Mustafa SAĞLAM

Düz beyaz bir arka planda duran iki tekerlekli Vespa Primavera sağ tarafa dönük vaziyette. Oldukça ikonik olan bu aracın rengi açık kahverengi tonunda olup sürücünün oturduğu minderimsi yapı olan “Sele” krem renginde. Aracın ön tekerleği ufak olmakla birlikte gri jantının boşluklarından arkasındaki fren diski ve motora bağlanan kısmı anlaşılmakta. Tekerleğin 

Devamı için Tıklayınız

Jet Ski

Betimleyen: Mustafa SAĞLAM

Su üzerinde hızlı şekilde hareket ederken yandan fotoğraflanmış, bir su üstü taşıtı olan jet ski var.  Jet skiye iki kişi binmekte. Jet ski motosiklet gidonu gibi bir yönlendirme sistemine sahip olan bir taşıt. Bu taşıtı süren erkek birey ve 

Devamı için Tıklayınız

Vosvos

Betimleyen: Ceyhun YILDIZ

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, deniz kenarında duran kırmızı renkte, eski model Beetle yani vosvos yer almakta. Aracın ön alt tarafını saran krom Amerikan tampon üzerinde dikdörtgen turuncu plaka ve hemen üstünde sağ ve sol tarafında göze benzer yuvarlak farlar bulunmakta. Aracın şekli kaplumbağaya benzetilebilir. Kaputu, tavanı ve bagajı elips şeklinde olan aracın lastiklerinin yanakları beyaz şeritle kaplı. Jantları ise yuvarlak metal tencere kapağına benzemekte, kolları yok. 

Devamı için Tıklayınız

Tekne

Betimleyen: Ceyhun YILDIZ

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, 1965 model Rıva markasının Aquarama model teknesi bulunmakta. Fotoğraf, suda olan teknenin sağ yan tarafından çekilmiş.  Teknenin şekli mermiye benzetilebilir, arka tarafı geniş dikdörtgen olup öne doğru daralmakta ve burun kısmında sivrileşmekte. Kahverengi tekne komple parlak ahşaptan yapılmış. Teknenin burun kısmında, krom bağlama yeri bulunuyor. Sağ yanın alt kısmında, suyun hemen üzerinde kalan bölümde, ince beyaz ve turkuaz şerit bulunmakta. Arka kısımda, dörtgen bir oyuk şeklinde güneşlenme yeri, önünde ise kaptan koltuğu ve dümen 

Devamı için Tıklayınız

1965 Model Ford Mustang

Betimleyen: Ceyhun YILDIZ

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, 1965 model kırmızı Ford Mustang coupe arabası yer alıyor. Fotoğraf ormanlık bir yolda arabanın sağ ön tarafından çekilmiş. Arabanın kaputu oldukça uzun ve geniş, aracın tavan kısmı kare şeklinde geliyor ve arka kısmı ön tarafına kıyasla oldukça kısa. Arabanın ön kısmında, kaputun ucunda krom harflerle FORD yazısı, kaputun hemen altında koşan at logosu ve iki yanında yuvarlak sarı sis farları bulunmakta. Sis farlarının yanlarında motor içi hava akışını sağlayan dörtgen şeklinde krom ızgaralar mevcut.  Izgaraların yanında büyük yuvarlak beyaz farlar var. Logonun altında, aracın ön tarafını komple saran Amerikan krom tamponu ve altında plaka bulunmakta. Plakanın her iki yanında, dışında yuvarlak krom parça bulunan, içi sarı olan küçük sinyal lambaları yer alıyor. Aracın kaputunun üstünde ve ortasında siyah dikdörtgen, kenarlarında çerçeve şeklinde ince krom parçaları olan motorun hava almasını sağlayan önü delikli bir parça yer almakta. Fotoğraf hafif sağdan çekildiği için aracın sağ iki tekerleği fotoğrafta yer alıyor. Tekerlekler büyük, jantları beş kollu krom ve ortalarında “Mustang” logosu var. Lastiklerinin dışında ise lastiğinin markası olan beyaz “BRIDGESTONE” yazısı yer alıyor. Ön ve arka lastiğin arasında, aracın sağ alt tarafında, ortadaki daha kalın olmak üzere üç beyaz çizgi bulunuyor. Ön lastiğe yakın, çizginin arasında “G.T.350” yazmakta. Bu yazının üstünde, “Mustang” logosu ve arkasında birbirine yapışık üç dikdörtgen; içleri soldan başlayarak kırmızı, beyaz, mavi renklerle boyalı, hemen yanında da krom parçalarla “Mustang yazısı bulunuyor. Sağ tarafta, iki lastiğin arasında genişçe bir kapı yer almakta, kapının kolu krom ince bir parçadan oluşuyor. Arabanın kapı genişliğindeki tek camı açık, camın önünde ufak yuvarlak kromdan bir yan ayna ve aynanın önünde radyo için uzun ince bir anten bulunmakta. Arabanın ön camında, iki adet krom silecek bulunuyor ve ön camdan içerideki ince yuvarlak direksiyon, ön ve arka siyah koltuklar belli oluyor.

 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1228