The Invention of Lying - Yalanın İcadı

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Arka fonu beyaz renkte olan afiş, üç sıra halinde farklı ebatlarda dörtgenlere ayrılmış. İlk sırada üç, ikinci sırada üç, üçüncü sırada bir dörtgen çerçeve içinde oyuncuların omuzlarından yukarısının yer aldığı fotoğraflar ve filmden alıntı cümleler var. En üst sırada solda, arka fonu mavi gökyüzü olan çerçeve içinde Brad (Rob Lowe) yer almakta. Brad, koyu kumral saçlarını sol yanına taramış, numaralı gözlüklü, tıraşlı ve otuzlarının başında bir adam. Bedeni afişin soluna dönük, yüzünü sola çevirmiş, mavi gözlerini kızgın bir ifadeyle sola kaydırmış. Üzerinde beyaz gömlek kravat ve siyah ceket var. Hemen sağındaki dörtgen içinde, dağınık beyaz bulutlar olan mavi gökyüzü arka fonu oluşturuyor. Dörtgenin içinde büyük punto ve harflerle koyu mavi renkte “YES, THAT DRESS MAKES YOU LOOK FAT” yazmakta. Aynı sıradaki üçüncü dikdörtgen çerçeve içinde, Greg (Louis C.K) ‘ye ait bir fotoğraf bulunuyor. Dalgalı kızıl saçlarının üst kısmı dökülmüş, geniş alınlı, geniş yüzlü Greg otuzlarının başlarında. Üzerinde kahve tonlarında geniş yaka bir tişört ve üzerinde bej renginde kapüşonlu bir hırka var. Greg’in yüzü ve bedeni karşıya dönük. Kaşlarını hafif düşürmüş, dudaklarını hafif sıkarak alt dudağını uzatmış olduğu için gıdısı belirginleşmiş. Yüzünde kararsız bir ifade hâkim.
İkinci sırada solda, bulutlu mavi gökyüzü fonu ve “IT”S NOT ME, IT’S YOU” en sağda “YOUR BABY IS SO UGLY IT’S LIKE A LITTLE RAT” yazıları yer almakta. Yazıların ortasında Anna (Jennifer Garner)’in
fotoğrafı bulunuyor. Anna otuzlarının başında, kumral saçlarını arkadan at kuyruğu şeklinde toplamış, kakülleri alnını örten, kahverengi gözlü, düzgün burunlu bir kadın. Afişin sağ çaprazına doğru yüzünü dönmüş gülümseyen aralık dudaklarının arasından düzgün üst beyaz dişleri açıkta kalıyor. Mutlu bir ifadeyle gülümsüyor, sağ yanağında hemen dudağının yanında derin bir mimik çizgisi oluşmuş. En alt sırada sağda bulunan dörtgen içinde, Mark (Ricky Gervais) var. Mavi gökyüzünün altında uzaktan Boston Saat kulesi ve binalardan oluşan şehrin silueti bulunuyor. Bedeni afişin sol çaprazına dönük olan Mark, yüzünü karşıya doğru çevirmiş. Geniş yüzlü ve iri burunlu olan Mark otuzlarının ortasında. Kumral saçlarını geriye doğru taramış, ince ve kısa sayılabilecek kaşlarının altından küçük ela gözlerini açarak şaşkın bir ifadeyle bakıyor. Siyah bir tişört giymiş olan Mark’ın birkaç günlük bıyık ve sakalı var. Dörtgenin içinde, fotoğrafın solunda kırmızı büyük harflerle “…THIS GUY CAN LIE” ibaresi yer alıyor. Dörtgenin solundaki beyaz zemin üzerinde üstte dört satır halinde, kırmızı büyük harflerle “IN A WORLD WHERE EVERYONE CAN ONLY TELL THE TRUTH...” yazmakta EVERYONE ve TRUTH kelimeleri daha büyük puntoyla dikkat çekiyor. Altında üç satır halinde, yukarıdan aşağı doğru büyüyen puntolarla “THE INVENTION OF LYING” yazısı yer alıyor. Afişin üst kısmındaki beyaz zeminde; solda sağa sırayla lacivert harflerle ikinci satırda yer alan soy isimler daha büyük puntoyla yazılmış şekilde, “RICKY GERVAIS, JENNIFER GARNER, JONAH HILL, LOUIS C.K., WITH ROB LOWE AND TINA FEY” yazmakta.
Alttaki beyaz zeminde ise, koyu mavi harflerle “FROM THE CO-CREATOR OF THE OFFICE AND EXTRAS”, altında silik mavi harflerle beş satır halinde film ekibi ve yapımcılarının isim ve logoları bulunuyor. En altta logoların ortasında “OCTOBER 2” yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 573