Betimleyen: Ömer Kaynakçıoğlu
Yatay dikdörtgen fotoğrafta bir emar makinesi yer alıyor. Ön tarafta sedye benzeri kayabilen bir yatak var, hemen arkasında Philips marka olduğu anlaşılan yatay bir silindir şeklinde emar makinesi var. Sedyeye düz bir şekilde yattıktan sonra kafanız silindirin içinde kalacak şekilde sedyenin kayacağı bir sistem oluşturulmuş.
Betimleyen: Ecem Pınar
Beyaz arka planda, bir cıvatayı veya somunu sıkmak ya da gevşetmek için işlevsel ağız aralığı sunan, metal bir İngiliz Anahtarının yukarıdan çekilmiş fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafın sol tarafında ayarlanabilir baş kısmı, sağ tarafında ise sap kısmı bulunuyor.
Betimleyen: Ecem Pınar
Beyaz zeminde, karşıdan çekilmiş, vücut içinde oluşan sesleri dinlemek için kullanılan tıbbi bir cihaz olan stetoskobun fotoğrafı yer alıyor. Fotoğraftaki stetoskop üç ana kısımdan oluşuyor. Fotoğrafın hafif sağ üstünde birbirine çapraz şekilde duran, kulağa takılan kısımları siyah plastikten diğer kısımları aşağı doğru metal olan kulaklıklar bulunuyor.
Betimleyen: Ecem Çağla Pınar
Beyaz zeminde, hafif sağ çaprazdan çekilmiş, sıcaklık etkisiyle saça şekil vermeye yarayan saç maşasının fotoğrafı yer alıyor. Maşanın siyah renkte olan yaklaşık bir karış uzunluğunda, bir parmak kalınlığında ve silindirik bir yapıya sahip uç kısmı fotoğrafın solunda, yaklaşık bir karış uzunluğunda ve iki parmak kalınlığındaki silindir, gri renkte sap kısmı ise fotoğrafon sağında bulunuyor. Uç kısmın üzerinde saçı sabit tutmaya yarayacak olan, siyah açılır kapanır, düz bir parçası yer alıyor.
Betimleyen: Şebnem Çırdaklı
Fotoğrafta beyaz arka plan önünde zincirli dövüş sopası var. Buna nançaku veya mınçıka da deniyor. Ahşap iki tane sopaya metal başlıklarla zincir tutturulmuş. Sopaların her biri iki karış uzunluğunda, bir buçuk parmak çapında silindir şeklinde, uç kısımları yuvarlatılmış ve yüzeyi vernikli. Zincirin bağlandığı metal başlıklar: üç parmak uzunluğunda parlak çelikten ve sopalara perçinli. Metal başlıklardan sonraki ilk halka döner bir bağlantı ucuyla tutturulmuş. Yani zincir ve sopalar birbirlerinden bağımsız dönebilir. Zincir uzunluğu bir karıştan biraz fazla ve her bir halkası küçük parmağın bir boğumu kadar.
Betimleyen: Ceyhun Yıldız
Fotoğrafta beyaz arka planın önünde katana ve kılıfı bulunmakta. Katana, hafif kavisli, tek ağızlı, iki elle tutulabilecek kadar uzun saplı bir Japon kılıcı. Japon samurayı tarafından kullanılan, geleneksel tek-yönlü, kıvrık kılıç çeşididir. Kılıcın kabzası, düzenli bir şekilde siyah iple sarılmış ve iplerin boşluk kısmında baklavaya benzer şekiller oluşmuş. Kılıcın dörtte biri kabzasından oluşmakta. Kabzasının bıçakla birleştiği kısımda yuvarlak bir metal vardır. Katana, Çin yöntemi olan metalin tekrar tekrar ısıtılması, katlanması ve dövülmesi ile yapılır. Kılıcın sağ yanında ki kılıfı bıçak gibi uzun ince ve siyah deriyle kaplanmış.
Betimleyen: Deniz Balancar
Fotoğrafta, özellikle diyetisyenlerin kullandığı vücut analiz tartısı yer alıyor. Tartı üç ana parçadan oluşuyor; tartım platformu, değerlerin gösterildiği bir dijital ekran ve iki adet kol. Tartı platformu bir karış yüksekliğinde olup siyah renkte. Normal tartıya çok benzemekte ancak üst yüzeyinde ayak şeklinde iki metal bölüm bulunuyor ve göstergesi bu platformda mevcut değil. Bu bölüm, değerlerin gösterildiği ekrana beyaz renkte, metal, uzun bir aksamla bağlanıyor. Bağlantı parçasının üzerinde, tartının markası olan ‘InBody270’ yazısı, yatay şekilde yer alıyor. Değerlerin gösterildiği kısım, bir hesap makinesini andırıyor. Küçük dikdörtgen bir ekran ve tuşlardan oluşuyor. Göstergenin her iki yanından aşağı doğru iki tane, metal kol uzanıyor.
Betimleyen: Şebnem ÇIRDAKLI
Fotoğrafta, parlak metal bir dövüş aleti olan muşta bulunmakta. Yaklaşık bir parmak kalınlığında ve el genişliğinde olan muştanın ortasında yüzük büyüklüğünde yan yana dört tane delik var. Bu alet parmakların deliklerden geçirilmesi şeklinde kullanılıyor. Dört tane çelik yüzüğü bir anda takmayı andırıyor. Yüzüklerin dışa bakan üst yüzeyleri parmak aralarında iç bükey, her bir parmağın üstünde yükselerek sivriliyor. Parmak bloğunun diğer tarafında avuç içine oturacak metal kısım genişçe bir yay çizerek uzanmakta. Bu avuç içine gelen kısmın üstünde büyük harflerle “BODYGUARD” yazmakta.
Betimleyen: Zerrin TEZEL
Beyaz zeminde, hafif sağ çaprazdan çekilmiş bir ışık mikroskopunun fotoğrafı yer alıyor. Kırık beyaz renkte, U şeklinde yatay metal bir taban, siyah ince ve yatay dört ayak üzerinde duruyor. Taban önden arkaya doğru biraz genişliyor, arkadan yukarı doğru yay şeklinde birbirine paralel iki kol halinde uzanıyor ve tekrar içeri doğru kıvrılıp üstteki parçanın tabanını oluşturuyor. Kollu olan bölüm, mikroskopun taşınmasını da sağlıyor ve mikroskop kolu ya da statif olarak adlandırılıyor. Mikroskobun tüm parçaları statife bağlı olacak şekilde tasarlanmış.
Ayağın üstündeki tabanın sağında, siyah renkte bir açma kapama düğmesi mevcut. Bu düğmenin sağ üst yanında, statife
Betimleyen: Zerrin TEZEL
Kırmızı renkte silindir şeklinde olan yangın tüpünün boyu yaklaşık üç karış, ağırlığı 6 kg.
Fotoğraftaki kimyevi tozlu yangın söndürme tüpünün üzerinde herhangi bir etiket mevcut değil, ancak kullanılan tüm tüplerin üzerinde kullanım talimatı, dolum tarihi, üretici firma bilgilerinin yer aldığı etiketler bulunmak zorunda. Kullanım talimatları, birbirine yakın ifadelerle, pimin çekilmesi, hortumun ve nozulun, ateşin alt kısmına yöneltilmesi ve tetiğin sıkılarak püskürtme işleminin başlatılması gerektiğini hatırlatmakta.