YEMEKLER

MIHLAMA

Betimleyen: İpek Başaran

Fotoğrafta, tahta bir masanın üzerinde; arka planın sol tarafından başlayarak 4 adet yuvarlak ekmek, sağ tarafta doğru ilerlediğimizde geleneksel bir seramik süs, süsün yanında 3 adet baharatlık ve görebildiğimiz iki adedinin içinde kırmızı biber ve kekik, son olarak ise arka planın en sağ kısmına vardığımızda yan yatırılmış bir çömleğin ağzını gördüğümüz; ön planda ise tahta bir tencere altlığının üzerindeki bakır tencerede sunulmuş ve çatal yardımıyla uzatılmış bir mıhlama var. İçerisinde bulunan malzemeler nedeniyle sarımtırak ve yumuşak bir dokusu olan bu yiyeceğin üzerine eritilmiş, biberli tereyağı dökülmüş. Kendisine has peyniri nedeniyle uzayan bir yapıya sahip olan mıhlama, bu fotoğrafta sunulurken bir çatal yardımıyla yukarı doğru uzatılmış.

Devamı için Tıklayınız

MERCİMEK KÖFTESİ

Betimleyen: İpek Başaran

Fotoğrafın arka planında üst kısmın sağ tarafında iki adet limon, sol tarafında ise marul bulanık bir şekilde; ön planında ise büyük bir tabakta bolca marulun üzerinde sunuma hazırlanmış mercimek köfteleri bulunmakta. Yuvarlak tahta bir tabağın üzerine bol miktarda marul konmuş ve bu marulların üzerine ise hepsi bir yumruğu dolduracak büyüklükte olan, turuncu renkli ve hepsi merkeze bakacak şekilde iki sıra mercimek köftesi dizilmiş. Alt sırada dizilmiş mercimek köftelerinin aralarındaki boşluklara dizilen üst sıradaki köftelerin aralarındaki boşluklara ise ince ve C şeklinde dilimlenmiş limon dilimleri konmuş.

Devamı için Tıklayınız

CAĞ KEBABI

Betimleyen: İpek Başaran

Fotoğrafta, arka planda pişirmek amacıyla sarılmış, ön planda ise porsiyon ile sunulmuş bir Cağ Kebabı var. Tabağın üzerinde tabağın görünmesini engelleyecek büyüklükte bir adet lavaş serilmiş. Bu lavaşın üzerine ince ve uzun kesilmiş ve birbirine paralel olacak şekilde dizilmiş et parçaları iki adet metal çubuk yardımıyla konulmuş. Et bulunan bölgenin üst ve alt kısımları lavaşın üzerine gelecek şekilde konmuş, C şeklinde dilimlenmiş birkaç adet domates ile kaplanmış. Etlerin üzerinde ise yine C şeklinde ve ince dilimlenmiş birkaç adet soğan bulunmakta.

Devamı için Tıklayınız

MİLİNKA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta Bulgaristan’a ait, bir hamur yemeği olan Milinka yuvarlak bir tepside, beyaz bir masanın üzerinde duruyor.  Genellikle yemeklerin yanında yancı olarak tüketilen bir yemek olan Milinka tamamen hamurdan oluşuyor. Siyah tepsinin içinde yer yer kabaran ve üstü kızaran hamurun tepesine susam serpilmiş.

Devamı için Tıklayınız

ARTOCREAS

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta bir yunan yemeği olan etli turta olarak bilinen “Artocreas” var. Dışı hamur içi ise etli bir harç ile yapılan bir yemek. Fotoğrafta beyaz arka plan üzerinde sol tarafta güveç içinde duran bir artocreas sağ tarafta ise ikiye bölünmüş bir artocreas duruyor. İkiye bölünen parçaların içerisinde kahverengi, iyi pişmiş etler kendini belli ediyor.

Devamı için Tıklayınız

TAHANLI PİDE

Betimleyen: Deniz Balancar

Dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, ahşap bir masanın üzerindeki, ahşap sunumluğun üzerinde duran beş adet tahanlı pide var. Tahanlı pide Bursa’nın meşhur lezzetlerinden biri olan tatlı bir pide çeşididir. Yuvarlak pidenin kenarları, sarı ve parlak duruyor. Ortası ise kahverengi bir sıvı ile kaplı. Bu sıvının ana malzemesi ise tahindir. Ahşap sunumluktaki pidelerin önünde biraz susam serpilmiş. Pidelerin yanında iki çömlek kase duruyor. Birinin içerisinde kahverengi bir sıvı olan tahin diğerinde ise beyaz susamlar var. Fotoğrafın arka kısmında yeşil beyaz kareli bir masa örtüsü rastgele konulmuş

Devamı için Tıklayınız

PİDELİ KÖFTE

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Bursa’nın meşhur yemeklerinden biri olan Pideli Köfte var. Beyaz, pembe çiçekli porselen bir tabak ile sunulmuş. Tabağın en alt kısmında minik minik kesilmiş pideler, pidelerin üzerinde salçalı, kırmızı bir sos ve onun üzerinde de kızarmış köfteler var. Tabağın sağ üst kısmında iki ay dilim domates ızgarası, iki parça biber ızgarası var. Tabağın soluna ise iki-üç kaşık yoğurt eklenmiş.

Devamı için Tıklayınız

PATLICAN KEBABI

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta ahşap bir masanın üzerinde, metal yuvarlak bir tepsinin içinde patlıcan kebabı var. Tepsinin kenarlarına sıra sıra patlıcan ve köfte dizilmiş. Ortasında kalan boşluğa ise diş sarımsak, çeri domates ve biber parçaları eklenmiş. Tepsinin etrafı gri bir örtü ile sarılı vaziyette duruyor.

Devamı için Tıklayınız

KATMER

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, fıstıklı ve kaymaklı bir tatlı olan katmer beyaz porselen bir tabakla sunulmuş. Yufka arasına, fıstık, kaymak ve şeker eklenerek hazırlanan tatlı kare bir zarf şeklinde kaplanmış ve üzerine bolca fıstık tozu serpilmiş. Tatlının en orta noktasına ise üç top, beyaz dondurma konulmuş.

Devamı için Tıklayınız

İŞKEMBE ÇORBASI

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, beyaz düz bir tabağın içinde beyaz kase ile sunulan işkembe çorbası var. Alttaki düz tabağın sol yanına bir dilim limon eklenmiş. Çorbanın ana rengi beyaz olup sarı yağ parçaları kendini belli ediyor ve çorbanın üst kısımlarında hafif kahverengi kare şeklinde kesilmiş işkembeler var. Çorbanın sağ üst kısmından gümüş bir çorba kaşığı bir kaşık çorba almış şekilde duruyor. Kaşığın içerisinde dört adet işkembe parçası var. Arka planda ise roka ve ekmekler bulanık da olsa kendini  belli ediyor.

Devamı için Tıklayınız

İMAM BAYILDI

Betimleyen: Deniz Balancar

Kare şeklindeki fotoğrafta beyaz bir masanın üzerinde dikdörtgen, beyaz bir tabakla sunulmuş bir adet imam bayıldı duruyor. İmam bayıldı, patlıcan, domates, biber ve soğan ile yapılan bir yemektir. Bütün bir patlıcan alacalı soyulup, kızartılmış ve ortası bir kaşık yardımı ile açılıp içerisine iç harcı eklenmiş. Patlıcanın sapıda üzerinde duruyor. İç harcında bol domates üzerinde minik minik doğranmış soğanlar kendini belli ediyor. Patlıcanın ortasına üç yaprak maydanoz eklenmiş. Tabağın ön kısmına metal çatal yerleştirilmiş. Tabağın sağ arkasında şeffaf biberlik ve tuzluk duruyor, onun hemen arkasında ise beyaz derin bir tabağın içerisinde şehriyeli pirinç pilavı var. Fotoğrafın solunda ise ahşap bir ağaç parçasının üzerinde beyaz bir kasenin içindeki maydanozlar belli oluyor.

Devamı için Tıklayınız

HAŞHAŞLI REVANİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Gri, beyaz çizgili masa örtüsünün üzerinde, beyaz bir tarafı kırmızı çiçek motifli tabakta sunulmuş bir dilim haşhaşlı revanı var. Şerbetle ıslatılmış bir çeşit kek olan bir tatlı olan revaninin ana rengi sarı ve içerisinde siyah minik noktacıklar halinde duran haşhaşlar var. Tatlının üst kısmı kahverengi ve onun üzerine de bir parmak kalınlığında beyaz bir krema eklenmiş. Kremanın üzerine ise haşhaşlar serpilmiş ve bir sap nane eklenmiş.

Devamı için Tıklayınız

FELLAH KÖFTESİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, siyah beyaz desenli bir masa örtüsünün üzerinde beyaz dikdörtgen bir tabakta sunulan fellah köfteleri var. Fellah köftesi bulgurdan yapılan bir yemektir. Tabağın altına yoğurt serpilmiş ve üzerinde ise büyük bir fındık boyutunda, yuvarlak fellah köfteleri var. Köfteler bulgurdan dolayı hafif turuncu ve kahve renginde olup üzerlerine pul biber ve nane serpilmiş. Tabağın kenarlarında ise pul biber ile yakılmış tereyağları toplanmış. Tabağın en orta kısmına süs amaçlı üç yaprak nane eklenmiş.

Devamı için Tıklayınız

BEYRAN ÇORBASI

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, gri bir bezin üzerinde bir ahşap tepsi ve metal bir kase ile sunulan Beyran çorbası var. Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, et parçaları ve pirinç ile yapılan oldukça doyurucu bir çorbadır. Bezin önünde ahşap bir çorba kaşığı duruyor. Metal kasenin içerisinde duran kırmızı renkli çorbanın en orta kısmında üst üste gelmiş et parçaları var. Fotoğrafın sağ arkasında ahşap kase içinde iki yuvarlak ekmek, onun yanında iki dilim limon ve onun yanında da bir kase pul biber duruyor.

Devamı için Tıklayınız

AVCI BÖREĞİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, beyaz, yuvarlak, kenarı kahverengi bir tabağın içerisinde duran avcı börekleri var. Börekler üst üste dizilmiş. En altta üç, üzerinde iki ve en üzerinde de yarıya bölünmüş içi kameraya dönük şekilde konmuş şekilde duruyorlar. Avcı böreği iç harcı kıyma ile hazırlanan bir börektir. Böreklerin dışı galeta ununa bulandığı için altın sarısı rengine sahip ve pürüzlü duruyor. En üstte yarıya bölünmüş böreği içerisindeki beyaz yufkası ve kıymalı harcı kendini belli ediyor.

Devamı için Tıklayınız

MEDOVİK

Betimleyen: Bedia Ağtaş

Kare şeklindeki fotoğrafta mavi bir zemin üzerinde üçgen şekilde kesilmiş iki dilim Medovik pastası bulunuyor. Medavik pastası Rus mutfağında özel gün ve kutlamalarda yapılan “ballı, cevizli pasta” olarak adlandırdıkları bir tatlıdır. Öndeki medovik diliminin tamamı kadrajda yer alırken arkadakinin sadece bir kısmı çıkmış. Bu tatlı kahverengi kek ve beyaz krema sıra sıra konularak yapılmış bir tatlı olup dışı ise tarçın ve şekerleme ile kaplıdır. Fotoğraftaki öndeki dilimde tatlının üzerine sapı ile beraber bir adet çilek eklenmiş.

Devamı için Tıklayınız

AYVA DOLMASI

Betimleyen: Deniz Balancar

Enine dikdörtgen şeklindeki bu fotoğrafta, alt kenara daha yakın olarak tam odaklanmış kenarı kırmızı, beyaz, yuvarlak tabağın içinde iki adet ayva dolması var. Ayvaların üzerinden bir parça kesilmiş, içleri; kıyma, pirinç, salça, soğan, maydanoz ve baharatlardan oluşan bir harçla doldurulmuş. Üst taraftan kesilen parçalar aynı zamanda dolmaların kapağı olarak kullanılmış. Kabuklu olarak pişirilen ayva dolmalarının iç harcı pişince ayva dolmalarının iç harcı pişince hacimce yukarı çıkmış. Soldaki dolma, kapaklı olarak yanlarından akan pekmezi ile biraz daha arkada. Sağdaki daha önde kapağı sağ yanına düşmüş ve üzerine sapı kadrajda olmayan bir kaşıktan pekmez dökülüyor. Pekmez kasesi ise dolma tabağının sağ arkasına yerleştirilmiş.

Devamı için Tıklayınız

TOPİK

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Ermeni mutfağının önemli lezzetlerinden olan topik yer alıyor. Bir çeşit meze olarak tüketilen topik genelde Paskalya veya Noel zamanları tüketilmektedir. Dış kısmı patates ve nohut ezmesinden yapılıp içerisine ise soğan, baharat ve tahinli bir karışım eklenir. Fotoğrafta, beyaz bir tabağın içerisinde bir adet topik var. Bir yumruk büyüklüğüne sahip olan topiğin dışı açık sarı rengine sahip. Bir kesik atılmış olan topiğin iç harcı dışarı doğru akmış. İçinde kuş üzmü, fıstık ve beyazlı bir sos kendini belli ediyor. Topiğin ve tabağın üzerine ise toz tarçın serpilmiş.

Devamı için Tıklayınız

ŞIHIL MAHŞİ

Betimleyen: Özlem Tüylek

Arka plandaki 2 cm.lik yükseklikte dekoratif ağaç kütüklerinin önünde ve ahşap görünümlü bir masanın üzerinde beyaz, yuvarlak bir tabak bulunuyor. Tabağın kenarları yaklaşık 0,5 cm yükseklikte. Tabağın içinde 8 adet kabak dolması yer alıyor. Dolmalar, ağızları tabağın dış kısmına bakacak, dipleri de tabağın merkezinde birbirlerine değip birbirine eşit mesafede olacak şekilde yerleştirilmişler. Dolmaların birleştiği tabağın merkezinde, dolmaların üstüne yaklaşık 10 adet maydanoz yaprağı sapları ile birlikte konmuş. 

Devamı için Tıklayınız

TAKO

Betimleyen: Özlem Tüylek

:Sarı zemin üzerinde beyaz dikdörtgen çizgileri olan bir masa örtüsünün üzerinde bulunan hasırdan yapılma olduğu görülen bir mutfak servisinde kenarı gri-lacivert renkte turuncu, yuvarlak, kenarları 1 cm kadar yükseklikte tabak içinde 3 adet taco bulunuyor. Tacolar tabağın merkezi ile bizim gördüğümüz kısmı arasına yerleştirilmiş görünüyor. Bu yuvarlak tabağın içindeki 3 tacodan biri yan yatmış, diğer 2’si de ona ve birbirlerine yaslanmış şekilde duruyorlar. 

Devamı için Tıklayınız

KESTANE PİLAVI

Betimleyen: Deniz Balancar

Bursa yöresine ait olan kestaneli pilav kırmızı bir tencere ile sunulmuş. Bu yemek tam olarak iç pilava kestane de eklenmesi ile yapılmaktadır. Pirinçlerin rengi eklenen baharatlardan dolayı hafif kahverengindedir. Kulplu porselen tencerenin dış kısmı kırmızı üzerine beyaz çiçek ve dal motiflerinden oluşurken iç kısmı ise beyaz üzerine kırmızı çiçek ve dal figürlerinden oluşmuştur. Kuş üzümlerinin detaylı seçilebildiği pilavın üzerine nar taneleri ve hafif kızarmış kestane taneleri eklenmiş.

Devamı için Tıklayınız

CAUSA PERU YEMEĞİ

Betimleyen: Ceyhun Yıldız

Fotoğrafta, tahta sunum tepsisi üzerinde iki adet causa bulunmakta. Soldakinin tamamı sağdakinin yarısı kadrajın içinde. Üç kat şeklinde hazırlanan yemeğin alt ve üst katlarını bir parmak kalınlığında yuvarlak kalıp haline getirilmiş patates püresi oluşturuyor. İki pürenin arasına   avokado, somon, tavuk ya da tuna balığı, mayonez, yumurta ve zeytin oluşan bir karışım yerleştirilerek bir sandviç havası verilmiş. En üstte ise süslemek için kıyılmış maydanoz parçaları ve bir dilim lime limon konmuş.

Devamı için Tıklayınız

BERLİNER

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Berliner veya Alman Pastası adıyla bilinen Almanya’nın meşhur tatlısı yer alıyor. Bu tatlı biçim ve yapım itibari ile donuta benzetilmektedir. Mayalı hamurun kızartılması ile yapılan tatlının içerisine marmelat, üzerine ise pudra şekeri ekleniyor. Beyaz bir tabağın içerisinde, bir ısırık alınmış olan tatlının kırmızı renkli marmelatı tabağa doğru akmış vaziyette. Tatlının üzerinde ise bol miktarda pudra şekeri serpilmiş bir kısmı da tabağa dökülmüş. Beyaz bir masanın üzerinde duran tabağın arkasında minik bir çay süzgeci duruyor.

Devamı için Tıklayınız

ARABAŞI

Betimleyen: Deniz Balancar

Türkiye’nin İç Anadolu yöresine ait bir çorba olan Arabaşı Çorbası bulunuyor. Çorbanın özelliği beraberinde yutularak yenen hamurla beraber tüketilmesidir. Çorba keklik, horoz veya tavuk etiyle ve salçayla yapılan kırmızı renkli bir çorbadır. Çorbanın içerisinde et parçaları da bulunur. Hamuru ise un ve sudan oluşup, jölemsi bir yapıdadır. Krem rengi masa örtüsünün üzerine ahşap bir Amerikan servisi, şeffaf yemek tabağı ve şeffaf kase üst üste konulmuştur. Kase servis tabağını sol tarafındadır, sağ tarafında ise baklava dilimi olarak kesilmiş altı dilim hamuru bulunuyor. Çorbanın rengi koyu kırmızı ve içerisinde beyaz et parçaları seçilebiliyor.

Devamı için Tıklayınız

TIKKA MASALA / HİNT YEMEĞİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Hint mutfağında çok tercih edilen yemeklerden biri olan Tıkka Masala Soslu Tavuk yer alıyor. Yemek çelik iki kulplu bir tavada servis edilmiş. Turuncu renginin hakim olduğu sosta ara ara serpilmiş renkli baharatlar seçilebiliyor. İki parmak kalınlığında küp küp doğranmış tavukların üzeri tamamen sosla kaplı. Üzerine süs amaçlı maydanoz ve toz karabiber serpilmiş. Tencerenin sağ köşesinde metal kaşık duruyor. Arka planda pide belli oluyor.

Devamı için Tıklayınız

KEŞMİR PİLAVI

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta basmati pirinci ve çeşitli baharatlardan yapılan Hint mutfağında önemli bir yeri olan Keşmir Pilavı kadrajlanmış. Bu pilav, badem, hurma, karanfil, sarımsak gibi bir çok baharat ve çeşitli kuruyemişler ile yapılabiliyor. Pilavın rengi sarımsı ve üzerinde kavrulmuş bademler, hurmalar, üzüm ve çekirdek içi serpilmiş. Derin ve beyaz kenarlı bir tabakta servis edilmiş. Arka planda ahşap masanın üzerinde bademler fotoğrafın sağ üst köşesinde duruyor.

Devamı için Tıklayınız

GYROS (YUNAN YEMEĞİ)

Betimleyen: Deniz Balancar

Gyros, meşhur Yunan döneri olarak da bilinen Yunanistanın ünlü yemeklerinden biridir. Pide arasına, tavuk döner, domates, soğan ve caciki konulup sarılarak sunulur. Fotoğrafta, pidenin en alt tabanına yeşillikler, halka kesilmiş domates ve üzerinde döner parçaları kendini gösteriyor. Pidenin alt kısmına bir kese kağıdı sarılmış.

Devamı için Tıklayınız

BEZE

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, yumurta ve pudra şekerinden yapılan, köpük kurabiye olarak da bilinen beze yer alıyor. Beyaz düz bir tabağın içerisinde dokuz tane pembe, beyaz ve sarı renklerde bezeler konmuş. Bezenin şekli kenarları tırtıklı, tombul bir yağmur damlasını andırıyor. Beyaz tabağın altında pöti kareli, kırmızı beyaz renkli bir örtü katlanarak konmuş. Tabağın sol tarafında yumurta ve beyaz bir kase, yukarısında ise mikserin uç kısmı beliriyor.

Devamı için Tıklayınız

TIMBALLO

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, İtalya da bayramdan sonra kalan yemekleri birleştirme sanatı olarak anılan bir çeşit börek diyebileceğimiz “Timballo” yer alıyor. Bu yemek içine her şey konularak yapılabiliyor (et, makarna, pirinç, balık, sebze), tek dikkat edilmesi gereken şey ekleyeceğimiz tüm malzemelerin daha öncede pişmiş olması. Fotoğrafta beyaz yuvarlak bir tabağın içinde üçgen bir pasta dilimi gibi kesilmiş Timballo duruyor. Timballo’nun üst kısmı incecik kesilmiş ve ızgara edilmiş patlıcanlarla kaplı. İç kısmında, düdük makarna, kıymalı salçalı bir sos ve beyaz bir sos kendini belli ediyor. Tabağın sol köşesine bir parça nane ve yarısı kesilmiş bir çeri domates konulmuş. Arka planda iki adet yemek tabağının sadece ucu kadraja girmiş.

Devamı için Tıklayınız

SOLYANKA ÇORBASI

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, tahta bir zeminin üzerinde Rusya’ya özgü bir çorba olan Solyanka çorbası beyaz bir kase içinde servis edilmiş. Oldukça karışık olan bu çorbanın içinde sosis, dana eti, jambon, soğan, zeytin, mayonez, kırmızı biber, turşu ve maydanoz ekleniyor. Ana rengi kırmızı olan çorbanın hafif saydam yapısı sayesinde içinde küp doğranmış malzemeler kendini göstermiş. Çorbanın üzerine 5-6 tane bütün siyah zeytin eklenmiş. Kasenin tam ortasına iki adet limon dilimi ve bir tutam maydanoz ile süs yapılmış. Fotoğrafın sağ tarafında bir kaşık,  kuru kırmızı biber ve kesilmiş limon duruyor, üst kısmında ise küçük beyaz kase ve içinde turşu ile zeytin var.

Devamı için Tıklayınız

OLİVE ASCOLANTE

Betimleyen: Deniz Balancar

Dikey dikdörtgen şeklindeki görselde , İtalya’nın Marche bölgesinden gelen bir ara sıcak yemeği bulunmaktadır. Olive Ascolante, yeşil zeytinlerin içini etle doldurup, ardından bir pançoya batırılıp kızartılması ile yapılır. Fotoğrafta beyaz, kenarında siyah şerit olan bir kayık tabağın içerisinde tabağı kaplamayacak şekilde bir fırın kağıdı üzerinde kızartılmış zeytinler var. Fotoğrafta 20-30 adet zeytin bir düzen olmaksızın tabakta duruyor, bazı zeytinler ortadan ikiye kesilmiş. Kesilen zeytinlerin çekirdeği yerine iç harcı kendini belli ediyor. Yeşil zeytin kullanılarak yapıldığı için yeşilliğini hiç kaybetmemiş, dış tarafı ise kahverengiye çalan tırtıklı bir kısım ile kaplı. Fotoğrafın sol alt kısmında pişmemiş 5 adet yeşil zeytin dağınık bir şekilde duruyor. Fotoğrafın sol üst köşesinde ise kızartılmış 4 zeytin duruyor, bir tanesi ikiye bölünmüş vaziyette.

Devamı için Tıklayınız

NİGİRİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, Asya mutfağında çok tercih edilen bir çeşit sushi olan Nigiri bulunuyor. Bu yemek lapa ve sıkıştırılmış piriç üzerine çiğ balık dilimleri eklenmesi ile oluşuyor. Fotoğrafta 4 adet arka arkaya dizilmiş Nigiri bulunuyor. En öndeki Nigiri’nin iki  parmak kalınlığında ve eninde lapa sıkıştırılmış haldeki pirincin üzerine incecik kesilmiş çiğ bir somon eklenmiş şekilde duruyor. Arkadaki diğer nigirilerin ise sadece somon kısmı gözükmekte.

Devamı için Tıklayınız

BACCALA ALLA VİNCENTİNA

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta Vicenza bölgesinin imza yemeklerinden biri olan Bacalla alla Vincentina yemeği bulunuyor. 1500lü yıllarda Vicenzalı tüccarlar tarafından icat edilmiştir ve tarifi koruma altındadır. Bu Venedik-İtalyan yemeğini yapmak için kurutulmuş morina dövülerek yumuşatılır ve iki gün akan suyun altında bekletilir. Daha sonra sızma zeytinyağı, süt, parmesan, soğan ve hamsi eklenir ve malzemelerin birbirine geçmesi için yavaş yavaş pişirilir. Fotoğrafta beyaz bir tabağın sol köşesinde bulamaç halde duran beyaz ve sarımsı renkteki yemek, sağ tarafında ise iki dilim kızartılmış hafif sarımtırak ekmekler bulunuyor. Yemekle ekmeğin arasına, yemeğin bir damla sosu damlamış. Fotoğrafın sağ kısmında metal bir çatal yarım çıkmış.

Devamı için Tıklayınız

TARTOLET

Betimleyen: Birnur TOKAÇ

Görselde yaban mersinli ve çilekli tartolet fotoğrafı bulunuyor. Dikdörtgen yapıdaki görselin arka fonunda kahverengi tahta zeminin üzerinde açık kahverengi dikdörtgen kesme tahtası ve bu kesme tahtasının üzerinde dört tane çilek ve bir tane yaban mersinli ve çilekli tartolet bulunuyor. 3-4 cm’lik çapı olan çilekler olgun, kırmızı ve yeşil saplı. Kesme tahtasının sol üstünde bulunan 4 çilekten en önde bulunan bir çileğin sapı sol tarafa doğru gelecek şekilde eğrilmiş, ortadaki iki tanesinin sapları sağ tarafa doğru gelecek şekilde eğrilmiş, en arkadakinin de sapı sağ tarafa doğru eğrilmiş bir şekilde durmakta. Kesme tahtasının sağ üstünde ise görseldeki ana unsur olan mersinli ve çilekli tartoletin aynısından bir tane daha bulunuyor. Kesme tahtasının sağ önünde ise sapı sağ tarafa doğru gelecek şekilde eğrilmiş çilek daha var. Bu arka fonların hepsi bulanık. Bu unsurların hepsinin önünde ortada yaban mersinli ve çilekli tartolet yer almakta. Tartoletin tabanı çanak gibi kenarları tümsekli, açık kahverenginde, pişirilmiş, sert bir hamur var. Bu hamurun üzerinde beyaz bir krema mevcut. Kremanın üzerinde yaban mevsimleri ve çilek dilimleri bulunuyor. Yuvarlak, siyah renkli çapı 1 cm civarında olan yaban mevsimleri yaklaşık 8 tane. 4 tanesi tartoletin sol tarafında, 4 tanesi ise çilek dilimlerinin arasına konulmuş. Çilek dilimleri yaklaşık 9 tane ve boyutları, ortalama 3-4 cm çapındaki kırmızı, üzerinde sarı oval çekirdekleri olan sapsız çileğin altıda biri kadar. Rastgele bir şekilde karışık olarak yerleştirilmiş olan çileklerin, 6 dilimi yaban mevsimlerinin arasında sayılır, diğer 3 tanesi de tartoletin sağ tarafında bulunmakta.

Devamı için Tıklayınız

KABAK TATLISI

Betimleyen: Cansel Angın

Görselde ahşap bir zeminde, turuncu renkli beyaz benekli olan peçetenin üzerinde düz beyaz bir tabak var. Tabağın içinde bir adet gümüş desenli çatal ve 4 parça bal kabağı var. Kabakların boyutları yaklaşık 4 parmak civarında, irili ufaklı genelde kare ve dikdörtgen şekillerinde kesilmiş. Kabakların üzerine ince kıyılmış ceviz parçaları bolca konmuş. Fotoğrafın renk bütünlüğü birbirine çok yakın peçete ve kabağın turuncu tonu uyumlu. Görselin arka planında kabuklu cevizler var fakat tabağı netleştirdikleri için bulanık gözüküyorlar.

Devamı için Tıklayınız

CEVİZLİ SUCUK

Betimleyen: Cansel Angın

Görselde siyah peçete üzerinde üç adet, yaklaşık iki parmak kalınlığında, silindire benzer uzun, cevizli sucuklar bulunuyor. Sucukların içinde iri ceviz parçaları, dışında ise pekmez, un, şeker, nişasta ile hazırlanan kalın pestil var. Cevizli sucuğun dış kısmı oldukça parlak ve kahverengi. Siyah peçetenin üstünde duran bir el uzunluğundaki cevizli sucukların yanlarında da ceviz içi parçaları bulunuyor. Fotoğrafın arka kısmında net gözükmeyen kabuklu ceviz görselleri mevcut. Arka planda da aynı zemin gibi gri ve siyah renkler kullanılmış.

Devamı için Tıklayınız

SANSEBASTİAN

Betimleyen: Enise Akçin

Fotoğrafta pişirme kağıdının üzerinde üzeri hafif yanmış yuvarlak bir cheesecake var. Fotoğraf karşıdan çekilmiş. Spatula ile cheescake’in bir dilimi havaya kaldırılmış. Cheescake’in üstü ve kenarları hafif yanık, kahverengi iken içi beyaz-krem arası bir tonda. Dışı katı olup içinin kıvamı ise hafif akışkan duruyor. Cheescake’in üzerine konumlandırıldığı pişirme kağıdının belli yerlerinde cheescake’ten parçalar dağılmış. 

Devamı için Tıklayınız

POŞE YUMURTA

Betimleyen: Aleyna Özdemir

Poşe yumurta, kabuğunun dışında haşlama yöntemiyle yağsız bir şekilde pişirilen yumurtadır. Yakın kadrajdan çekilmiş yatay dikdörtgen bu fotoğrafta ise beyaz düz bir tabağın içinde bulunan bir dilim kepekli tost ekmeği var. Ekmeğin üstündeki alt katmanda çatalla sürüldüğü için çizgilerin belirdiği yeşil renkte avokado ezmesi bulunuyor. Ezmenin üzerine yerleştirilen poşe yumurtanın akışkan haldeki sarı kısmın birazı, yumurtanın ortasından öne doğru açılan küçük kesikten dolayı tabağa akmış durumda. Yumurtanın kesik dışında formunu koruyan beyaz kısmın üzerine ise öğütülmüş siyah chia tohumları serpiştirilmiş.

Devamı için Tıklayınız

PEYNİR FONDÜ

Betimleyen: Ahmet Nazım Kahraman

Resimde İsviçre’nin meşhur yemeği olan peynir föndü bulunuyor. Tahta bir Zemin üzerinde siyah renkli, içi eritilmiş peynir dolu, orta boy bir tencere bulunuyor. Tencerenin etrafında çeşitli boy ve şekillerde ekmek dilimleri yer alıyor. Tencerenin hemen sağında yarısı resim içinde bulunan dairesel bir tahta zeminde yine farklı boy ve şekilde iki adet ekmek dilimi mevcut. Resmin sol tarafından, yarısı resimde çıkmış fondü çatalı, ucunda peynire batırılmış bir ekmekle duruyor. Çatalın ucundaki ekmek peynire batırılmış olup tencerenin iki parmak yukarısında kalıyor ve peynir henüz tencereden kopmamış vaziyette. Sağ tarafta da aynı şekilde, yarısı kadrajda olan bir fondü çatalı ve çatalın ucunda peynire batırılmış bir ekmek dilimi bulunuyor. Arka planda sol tarafta bulanık vaziyette krem rengi, çukur bir tabağın içinde ekmek dilimleri sağ tarafta ise beyaz, düz bir tabağın içinde bir avuç büyüklüğünde kesilmiş peynir dilimleri bulunuyor. Fotoğrafın sağında ön planda ise krem tonlarında, düz bir tabakta fondü çatalları ve ekmek dilimleri var.

Devamı için Tıklayınız

MİSO ÇORBASI

Betimleyen: Enise Akçin

Siyah zemin üzerinde yuvarlak mavi bir kâsenin içinde sarı renkli bir miso çorbası var. Sol üst kenardan aşağıya doğru gelen bir daldan ayrılan 3 çift kuşburnu mevcut. Sağ tarafta ise beyaz küçük bir tabağın içinde parçalanmış taze soğanlar var. Çorbanın içine yarı batmış bir şekilde porselen bir kaşık var. Kaşığın tutma kısmı mavi tonlarında siyah lekeli ve minik bir delik var geri kalan kısmı ise beyaz renkli. Çorbanın içinde doğranmış yeşil soğan ve beyaz renkli tofu taneleri belli oluyor..

Devamı için Tıklayınız

HİNDİ DOLMASI

Betimleyen: Kutsal Gündüz

Dikdörtgen şeklinde yatay olarak fotoğraflanmış görselde bir masanın üzerinde bir tabağın içinde oldukça büyük, yeterince pişmiş, gövde kısmı kızarmaya yüz tutmuş bir hindi bulunmakta. Hindinin içi ise pilav, domates ve bazı yeşilliklerle doldurulmuş ve bu malzemeler hindinin iç kısmından dışarı taşarak tabağın kenarlarını da doldurmuş vaziyette. Kızarmış hindinin bacaklarının ucu alüminyum folyo ile sarılmış. Masanın üzerinde hindi tabağına göre daha küçük irili ufaklı 4 adet meze veya salata tabakları da bulunuyor.

Devamı için Tıklayınız

KURABİYE EV

Betimleyen: Dilara Yaşar

Fotoğrafta kırmızı fonun üzerinde kurabiyeden yapılmış kahverengi bir ev var. Evin sol ve ön tarafı görünmekte sol tarafında 2 adet pencere, ön tarafında ise bir kapı , bir pencere, bir de kapının üstünde çatının hemen altında halka şeklinde, beyaz renk üzerinde sarı, pembe, yeşil, ve turuncu renklerden oluşan bir pencere var. Evin çatısında kırmızı pantolon giyen bir kurabiye adam yatıyor. Bu evin etrafı kahverengi çitlerle çevrili ve bu çitlerin üzerinde çimen görünümlü yeşilliklere var. Çitlerin üzeri, evin etrafı ve evin çatısına beyaz renkli pudra şekeri serpiştirilmiş. Üçgen şeklindeki çatının kenarları, pencerelerin altı ve kapının etrafı beyaz krema ile çevrili. Üçgenin dik yani çatının en üst kısmında beyaz pamuk şekeri var. Pudra şekeri, krema ve pamuk şekeri ile kar yağmış görüntüsü sağlanmış. Evin kapısının iki yanında birer tane yeşil renkli çam ağacı var. sol tarafta olan çam ağacı, yılbaşı ağacı olacak şekilde kırmızı, sarı ve beyaz renkli süslerle süslenmiş. Kapının önünde sarı bir hayvanın üzerinde duran kırmızı kıyafet ve kırmızı şapkası olan, beyaz sakallı noel baba var.

Devamı için Tıklayınız

Ekler

Betimleyen: Deniz Balancar

Dikey dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta aslında bir Fransız tatlısı olan ekler pastanın fotoğrafı bulunuyor. Ekler, yumuşak hamurlu bir tatlı olup genelde içerisine vanilyalı krema ve dışı çikolatalı olarak yapılır. Fotoğrafta beyaz taş bir zeminin üzerinde beyaz porselen bir tabağın içinde 3 adet çikolatalı ekler duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

Tapas-İspanyol Yemeği

Betimleyen: M.Melis Ertiş

Görselde, siyah bir zemin üzerine koyulmuş mermer görünümlü tabakta sunulan sekiz adet tapas bulunuyor. Bu tapasların 4 tanersi alt sırada, 4 tanesi üst sırada dizilmiştir. Verev kesimli ekmekler üzerine koyulan aperatifler olan ispanyol atıştırmalığı olan tapasların ilkinde, ekmeğin üzerine labne peynir sürülmüş, ince bir yeşil elma dilimi labnenin üzerine bırakılmıştır. Elma diliminin üzerinde ise 3 parça çilek dilimi duruyor. Çileğin arasında bezelyeler bulunuyor.

 

Devamı için Tıklayınız

Pamuk Şeker

Betimleyen: Ali Emir Darıcı

Dikdörtgen şeklindeki bir fotoğrafta, beyaz bir fon üzerinde orta kısımda sarı renkli tahta çubuğa sarılı şekilde pembe renkli pamuk şeker yer alıyor. Pamuk şeker sarı renkli tahta çubuk üzerinde ağaca benzer pofuduk bir şekilde duruyor.

Devamı için Tıklayınız

Miso çorbası

Betimleyen: Enise Akçin

Siyah zemin üzerinde yuvarlak mavi bir kâsenin içinde sarı renkli bir miso çorbası var. Sol üst kenardan aşağıya doğru gelen bir daldan ayrılan 3 çift kuşburnu mevcut. Çorbanın içine yarı batmış bir şekilde porselen bir kaşık var. Kaşığın tutma kısmı mavi tonlarında siyah lekeli ve minik bir delik var. 

Devamı için Tıklayınız

Baston Şeker

Betimleyen: Muhammet Kesgin

Fotoğrafta beyaz arka planın üzerinde paketlenmiş baston şekeri yer almaktadır. Şekil olarak ters J harfine benzeyen bu şeker; resimde kıvrımlı kısmı yukarıda kalacak şekilde koyulmuş. 

Devamı için Tıklayınız

Analı Kızlı Çorba

Betimleyen: Ahmet Emre Eskikurt

Resimdeki yemeğin adı Analı Kızlı Çorbası. Çorbanın konulduğu tabağın altında bir servis tabağı var. Çorbayı servis yapmak için yuvarlak tabaklar tercih edilmiş. Çorbanın renginin kırmızı olmasının sebebi içerisinde biber salçası kullanılması. İçeriğinde ise ana adı verilen yuvarlak ve çok büyük olmayan, bulgurdan içli köfteler var. 

Devamı için Tıklayınız

Wallenbergare- İsveç Yemeği

Betimleyen Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta ismini İsveçin tanınmış ailesi Wallenberg’lerden alan aslında kökeni türklere dayanan Wallenbergare yemeği var. Beyaz düz bir servis tabağında, patates püresinin üstüne yerleştirilmiş, el ayası büyüklüğünde iki parmak kalınlığında tombul bir köfte var. 

Devamı için Tıklayınız

Paskalya Çöreği

Betimleyen: Ecem Çağla Pınar

Fotoğrafta kahverengi ahşap desenli masa üzerinde, beyaz renkli kare şeklinde kesilmiş olan fırın kağıdının üzerine sıra sıra dizilmiş beş dilimden oluşan paskalya çöreği yer alıyor. Paskalya çöreği, Hristiyanların Paskalya gibi dini bayramlarında ve diğer kutlamalarında tüketilen yaygın bir çörek türüdür. Dilimlenen parçalardan en önde olan, kağıdın üzerinde yatay bir şekilde duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

Musakas- Yunan Yemekleri

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta Yunanistan’ın meşhur yemeklerinden olan musakas yer alıyor. Musakas türk mutfağındaki musakka ile karıştırılsa da aslında oldukça farklı bir yemek.  Musakas; patlıcan, patates isteğe bağlı kabak kızartılıp bir kabın en alt katmanına dizilir, daha sonra üzerine kıymalı, salçalı, domatesli bir sos dökülür, en üst kısmına da beşamel sos ve kaşar ilave edilip fırınlanır. Kıymalı harç ve kızartmış sebzelerin olduğu katmanlar yer değiştirebilir. Fotoğrafta beyaz bir arka plan önünde bir kare dilim musakas yer alıyor.

Devamı için Tıklayınız

Tiramisu

Betimleyen: Sinem Ekinci

Tatlı fotoğrafında beyaz tabağın üstünde tiramisu tatlısı bulunmakta. Tabağın tam ortasında kare şekilde dilimlenmiş bir dilim tiramisu var. Tiramisunun altı beyaz kek, üstünde beyaz krema, yine üstünde beyaz kek ve kekin üstünde ince bir çikolata tabakası var. 

Devamı için Tıklayınız

Suffle

Betimleyen: Sinem Ekinci

Fotoğrafta suffle, tahta bir masanın üstündeki beyaz tabağın üstüne yerleştirilerek servis edilmiş.  Tatlının arkasında kalacak şekilde tabağın üzerinde metal kaşık buğulu bir şekilde çıkmış. Suffle bol çikolata ile yapılan, içi akışkan dışı kek gibi olan bir tatlı. Kahverengi suflenin ortasından bir kaşık alınmış, içinin akışkan çikolatası tabağa akmış. 

Devamı için Tıklayınız

Kimchi

Betimleyen: Şebnem Çırdaklı

Kimchi   Korenin meşhur turşusu olarak bilinen daha çok yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilen bir yemek. Lahana ve marul bol tuzla ovularak suyu salınıp yıkanarak sosla mayalanmakta. Sosun içinde sarımsak, soğan, elma, zencefil, şeker, bolca pul biber, bir çay bardağı haşlanmış pirinç ve suyu blenderdan geçirilip yoğun bir kıvamda hazırlanmakta.

 

Devamı için Tıklayınız

Kalamar

Betimleyen: Ecem Çağla Pınar

Yakın açıdan çekilmiş dikdörtgen biçimindeki fotoğrafta, beyaz yuvarlak tabak, aynı renkte örtü üzerinde duruyor. Yuvarlak tabakta bir çember oluşturacak şekilde dizilmiş, balık mezesi olarak da bilinen dokuz adet kalamarlar yer alıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Donuts

Betimleyen: Ömer Kaynakçıoğlu

Ahşap bir masa üzerinde karton bir kutu ve kese kâğıdı içinde altı adet donut bulunuyor. Kalın halkalar şeklinde olan tatlılar,  arka sırada sırasıyla; pembe sos üzerine beyaz sos ile çizgiler atılmış bir donut, mavi sos üzerine kahverengi sos ile çizgiler atılmış bir donut, pembe sos üzerine beyaz parçacıklar (beyaz çikolata olabilir) atılarak süslenmiş bir donut, ön sırada ise sırasıyla; kahverengi sos üzerine atılmış sarı parçacıklar (bisküvi olabilir) ile süslenmiş bir donut, pembe sos üzerine beyaz parçacıklar (hindistan cevizi tozu olabilir) atılarak süslenmiş bir donut ve kahverengi sos üzerine bolca beyaz parçacık (hindistan cevizi tozu olabilir) atılarak süslenmiş bir donut mevcut.

Devamı için Tıklayınız

Simit Katmeri

Betimleyen: Kübra Nur Akyüzoğlu (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay büyük dikdörtgen görselde karşıdan fotoğraflanmış gümüş bir servis tabağının içinde simit katmeri var ve arka planda bulanık şekilde iki tabak birinde soyulmuş diğerinde ise toz şeklinde Antep fıstığı bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

Saganaki

Betimleyen: Ecem Çağla Pınar

Fotoğrafta beyaz yuvarlak bir tabak üzerinde Yunan mezesi olan Saganaki yer alıyor. Yakın plandan çekilmiş. Saganaki, kare şeklinde dışı kahverengi-turuncu tonlarında olan ve iç kısmı beyaz renkli bir peynir kızartması. Görselde tabağın kenarında ortadan ikiye kesilmiş yarım limonlar var. 

Devamı için Tıklayınız

Midye Dolma

Betimleyen: Barış Kılınç

Fotoğrafta beyaz saten bir masa örtüsü üzerinde, beyaz porselen tabağın içerisinde kabuğu açılmış midye dolmalar bulunmaktadır. Turuncu tonlarında olan midyelerin içinde iç pilav bulunuyor. Midye’nin iki kabuğu ayrılmış ve boş kabuk midyeli kabuğun altına gelecek şekilde yerleştirilmiş. Tabağın alt zeminindeki marulun üzerinde 5 adet kabuk ve kabuğun içinde taze görüntüsüyle iştah açıcı duran dolmalar görünmektedir. 

Devamı için Tıklayınız

Enginar Dolması

Betimleyen: Ömer Kaynakçıoğlu

Fotoğrafın odağında enginar dolması var. Dikey bir fotoğraf. Bir enginarın yaprakları açılarak içine domates, kuru soğan ve yeşil soğanlı pirinç pilavı doldurulduktan sonra pişirilmesi ile elde edilen bir yemek. Arka planda masa örtüsü üzerinde 2 yarım limon var (masa örtüsünün üzerine işlenmiş bir fotoğraf mı yoksa iki gerçek limon parçası mı belli olmuyor fakat enginar dolması limon ile tüketilir). 

Devamı için Tıklayınız

Casquinha de Siri- Brezilya’ya özgü bir yemek

Betimleyen: Özgün Dayar

Beyaz ahşap bir masa üzerine konmuş kesme tahtası üzerinde servis edilen Casquinha de Siri fotoğrafı yatay dikdörtgen şeklinde . Yengeç eti, domates, biber, soğan, un, Hindistan cevizi sütü, yağ ve çeşitli baharatlarla birlikte sotelenmiş. 

Devamı için Tıklayınız

Nachos

Betimleyen: Kübra Nur Akyüzoğlu (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen şeklindeki görselde yakın çekim fotoğraflanmış siyah tavaya benzer bir tabağın içinde Nachos yemeği var ve bu tabak küçük bir kesme tahtasının üzerinde duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

Ali Nazik Kebabı

Betimleyen: Kübra Nur Akyüzoğlu (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen formda bulunan fotoğrafta, kahverengi bir masanın üstünde beyaz bir tabak içinde Ali Nazik Kebabı yakın çekim fotoğraflanmış. Bu kebap közlenmiş patlıcanın sarımsaklı yoğurt ile karıştırılması ve bunun üzerine kavrulmuş etin konulması ile sunulan bir yemektir. 

Devamı için Tıklayınız

Ravioli

Betimleyen: Suayip Üzülmez

Dikdörtgen fotoğrafta ravyoli yemeği var. Fotoğraf yemeği ve zemini kuşbakışı alacak şekilde çekilmiş. Ravyoli kahverengi, sığ ve geniş bir kâse içinde yer alıyor. Kâse tahta zemin üzerine çapraz olarak serilmiş kırmızı bir bezin üstüne konulmuş, bez sol tarafta düz iken sağ tarafta biraz kırışmış ve kırışan kısma peynir kırıntıları düşmüş. Kâsenin içinde yedi tane ravyoli var. Her bir ravyoli dikdörtgen şekilde kesilmiş hamurun içine yerleştirilmiş top harçlardan oluşuyor. 

Devamı için Tıklayınız

Mochi (Tatlı)

Betimleyen: Sinem Ekinci (Boğaziçi Üniversitesi kimya öğretmenliği bölüm öğrencisi)

Fotoğrafta bir tanesi yarıya kesilmiş, altı tane mochi tatlısı var. Siyah, taş bir tepsinin üzerinde arkada iki kırmızı renkte kurabiyeye benzer içi dolgulu mochi yer alıyorken ön kısımda yarıya kesilmiş kırmızı mochi var, ortada ise sırayla bir mor, bir kırmızı ve bir sarı mochi bulunmakta. 

Devamı için Tıklayınız

Kabak Çiçeği Dolması

Betimleyen: Özgün Dayar

Fotoğrafta, Girit mutfağı ürünü olan zeytinyağlı kabak çiçeği dolmaları bulunuyor. Dolmalar, beyaz üzerine pembe ekoseli masa örtüsü serilmiş bir masada, uçuk mavi üzerine altın yaldızlı işlemeleri olan cam bir düz tabakta servis edilmiş. Tabağın sağ yanına gümüş renkte, sapının ucunda dalgalı süslemeleri olan bir yemek çatalı konmuş. 

Devamı için Tıklayınız

İçli Köfte

Betimleyen: Suayip Üzülmez

Dikdörtgen fotoğrafta on bir tane içli köfte yer alıyor. İçli köfteler kenarlarında kırmızı beyaz renkli detaylar olan beyaz, dikdörtgen porselen bir tabağa konmuş, tabak da uzunlamasına çevrilmiş. 

Devamı için Tıklayınız

Çökertme Kebabı

Betimleyen: Barış Kılınç

Fotoğrafta, büyük boy, beyaz, porselen, çukur tabakla servis edilmiş Çökertme Kebabı var. Tabağın 2-3 parmak kadar bir derinliği bulunmaktadır ve kenarlarında gümüş rengi düz bir çizgiyle süslenmiştir. Tabağın altına kimi yerleri kahverengiye dönmüş çoğunlukla altın sarısı kızarmış ince dilim patatesler bulunmaktadır. Üzerine dökülmüş olan yoğurt patateslerin çoğunluğuna yayılmıştır. 

Devamı için Tıklayınız

Bibimbap-Kore Yemeği

Betimleyen: Sinem Ekinci (Öğrenci)

Kore yemeği olan bibimbapın fotoğrafı çekilmiş. Tam ortada beyaz geniş ve derin kâsenin içinde çeşitli yemek türleri bulunmakta. Tam ortada sahanda pişmiş yumurta sarı ve beyaz bir renk katmış.

Devamı için Tıklayınız

Tteokbokki-Kore Yemeği

Betimleyen: Kübra Nur Akyüzoğlu (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay şekilde olan görselde üsten fotoğraflanmış Tteokbokki var. Bu yemek gri renkteki servis tabağının üzerine konan aynı renkteki yemek tabağında servis edilmiş ve üzerine gelecek şekilde iki adet chopstick (küçük tahta parçaları) var.  

Devamı için Tıklayınız

Yağlama

Betimleyen: Özgün Dayar

Fotoğrafta, Kayseri yöresine ait bir yemek olan yağlama, beyaz bir zemin üzerinde beyaz düz seramik tabakta servis edilmiş. Kat kat lavaşa benzer incelikteki pişmiş hamur arasına kıymalı, domatesli ve salçalı harç eklenmiş. Hamurlarının çapı, servis tabağından bir parmak daha küçük olacak şekilde tabağa ortalanmış. 

Devamı için Tıklayınız

Tepsi Mantısı

Betimleyen: Selin Akgül

Siyah mermer desenli bir tezgah üzerine oturtulmuş yanda kulpları olan, çelik, derince bir tepsi içerisinde tepsi mantısı yemeği var.  Mantı hamuru üstten açık olacak bir şekilde yanları kapalı bohça misali içi kıyma ile doldurulmuş. 

Devamı için Tıklayınız

Manisa Bohça Kebabı

Betimleyen: Sibel Kökeş

Yatay dikdörtgen, fotoğrafta, yöresel yemeklerimizden Manisa Bohça Kebabı yakın çekim olarak beyaz porselen tabakta servis edilmiş. İnce açılmış yuvarlak hamur, üzerine iç malzemesi olarak küp şeklinde doğranmış et, patates, havuç mantar, soğan yerleştirilerek kapatılmış, bohça haline getirilmiş ve fırında pişirilmiş. 

Devamı için Tıklayınız

Hamsi Pilavı

Betimleyen: Bedia Ağtaş

Enine dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, hamsili pilav yakın çekim fotoğraflanmış. İçli pilavıyla hazırlanan hamsili pilav Rize başta olmak üzere Karadeniz bölgesinin en çok sevilen yemeklerindendir.  İçli pilavı, pirinç, kuru soğan, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, kuru nane yenibahar, karabiber ile hazırlanmış. 

Devamı için Tıklayınız

Bruschetta- İtalyan Aperatifi

Betimleyen: Deniz Balancar

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta İtalyan aperatifi olarak tüketilen Bruschetta var. Bruschetta, kızarmış ekmeklerin üzerine hazırlanan domatesli, bol sarımsaklı, mozarellalı, fesleğenli, patlıcanlı gibi değişik malzemelerle hazırlanan bir karışım ve karışımın üzerine de balzamik ve zeytinyağı ilave edilerek yapılan bir aperatif yemeğidir. 

Devamı için Tıklayınız

Makaron

Betimleyen: Şebnem Çırdaklı

Makaronlar, yumurta beyazının az miktar tuzla köpürtülüp pudra şekeri ve badem unu ile karışımından yapılan, gıda boyasıyla renklendirilmiş köpük bisküvilerdir. İki bisküvi arasında makaronla aynı renkte krema dolgusu bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

Paella

Betimleyen: Özgün DAYAR

Fotoğrafta İspanya’nın geleneksel yemeklerinden deniz mahsullü bir pilav olan paella var. Koyu kahverengi bir masada, beyaz porselen tabak üzerinde iki kulplu bir tavada servis edilmiş. Gri metal tavanın kulpları ince ve kırmızı renkte. Safran kullanılarak pişirilen pilavın pirinçleri baharattan dolayı sarı renk almış. 

Devamı için Tıklayınız

Magnolya

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, şeffaf bir kabın içerisinde çilekli magnolya var. Fotoğrafın arka planı bulanık beyaz. Magnolya, kabıyla beraber, beyaz düz bir tabağın içerisinde sunulmuş. 

Devamı için Tıklayınız

Dilber Dudağı Tatlısı

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, yakın plandan çekilmiş, şerbetli tatlı olan dilber dudağı tatlısı bulunmakta. Fotoğrafta, sıra sıra dizilmiş 12 adet dilber dudağı bulunmakta. 

Devamı için Tıklayınız

Dumpling - Çin Mantısı

Betimleyen: İpek KÖKEŞ

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, Çin mantısı olarak da adlandırılan dumpling, koyu kahverengi ahşap bir servis üstünde sunulmuş. Kare servis, aynı renkteki bir masanın üzerinde duruyor. 

Devamı için Tıklayınız

Dalyan Köfte

Betimleyen: Şebnem ÇIRDAKLI

Büyük servis tabağının sağ yarısında iki dilim şeklinde dalyan köfte yer almakta. Yüzeyi el genişliğinde ve iki parmak kalınlığında rulo pasta dilimini andırmaktalar. Biri diğerinin üstüne bir miktar çıkacak şekilde dayalı. 

Devamı için Tıklayınız

Ayva Tatlısı

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, yakın plandan çekilmiş, gri bir tabak üzerinde ayva tatlısı var. Fotoğrafın arka planı bulanık. 

Devamı için Tıklayınız

Sushi - Suşi

Betimleyen: Özgün DAYAR

Fotoğrafta koyu kahverengi bir masada, üzerine sekiz parça sushi dizilmiş siyah dikdörtgen bir servis tablası var. Sushi, içine çeşitli deniz ürünleri, sushi yosunu ve pirinç lapası konarak sarılıp bir dürüm gibi rulo yapıldıktan sonra birer parmak kalınlığında dilimler halinde kesilerek servis edilmiş. 

Devamı için Tıklayınız

Perde Pilavı

Betimleyen: Özgün DAYAR

Fotoğrafta geleneksel Anadolu mutfağı ürünlerinden olan perde pilavı, açık gri bir arka plan önünde ve aynı renkte örtü serili olan masanın üzerinde beyaz bir porselen tabakta sunulmuş. Perde pilavı, üzerine iç bademler dizilerek dekore edilen bir hamur katmanıyla kaplanmış. 

Devamı için Tıklayınız

Cheesecake

Betimleyen: Sibel KÖKEŞ

Yatay dikdörtgen, renkli fotoğrafta, beyaz örtülü masada tüm dünyaya Amerikan pastanelerinden yayılan, aslında Yunanistan’ın Samos adasından çıkmış bir tatlı olan Frambuazlı Cheesecake yer alıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Beyti Kebap

Betimleyen: Mustafa SAĞLAM

Çuvalı andıran bir dokuma örtünün üzerinde bulunan işlemeli kalay olduğu anlaşılan bir tabakta Beyti Kebabı bulunuyor.

Devamı için Tıklayınız

Lazanya

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, beyaz bir tabağın üzerinde İtalya asıllı bir yemek olan lazanya yer alıyor. Yakın plandan çekilmiş. Lazanya toplam 8 katmandan oluşmakta, bu katmanlar bir hamur bir kıymalı harç şeklinde devam ediyor. Yemeğin en alt katmanı ve en üst katmanı hamurdan oluşuyor.

Devamı için Tıklayınız

Tortellini

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Fotoğrafta, bir masada İtalyan mantısı olarak kabul edilen hamur yemeği Tortellini, kehribar rengindeki çukur bir tabak içinde yer almakta. Çukur tabak, saman renkli düz bir tabağın üzerine konmuş. Her iki tabak arasına keten kumaştan çuval renginde bir peçete yerleştirilmiş. Çukur tabağın içinde yer alan tortellini, kare şeklinde kesilip üçgen biçiminde katlandıktan sonra iki ucundan yapıştırılarak ortası hafif delik bir şapka şeklini almış.

Devamı için Tıklayınız

Karides Söğüş

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Kabuklu ve eklemli bir gövdeye sahip olan Karides bir parmak uzunluğunda. Arka fonu siyah olan fotoğrafta, kabuklarıyla haşlanmış üç karides yer almakta. İki karides, tabağa yatay şekilde bir halka biçimi verilerek yerleştirilmiş, baş kısımları, ortalarına oturtulmuş karidesin arkasında kalıyor. Ortadaki karides bir yarım halka şeklinde başı ve kuyruğu yukarı bakacak şekilde, karides halkasının içinde bulunuyor.  Somon renginde olan karidesin baş kısmında yer alan ince uzun ip şeklindeki iki anteni başından geriye doğru kıvrılmış. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1529